De iPad is de goedkoopste 10-inch tablet om te maken

Uit onderzoek blijkt dat de iPad een van de goedkoopste tablets in productie is. Alleen de Galaxy Tab is goedkoper, een 7 inch tablet van Samsung.

iPad onderdelenEen van de argumenten voor het succes van de iPad is de lage prijs waarvoor hij in de winkels ligt. Soortgelijke Android-tablets van bekende merken kosten je vaak meer dan de 479 euro waarvoor je een iPad in huis haalt. Uit onderzoek van IHS iSuppli blijkt dat niet alleen de verkoopprijs uitzonderlijk laag ligt, maar ook de productiekosten. De iPad is goedkoper dan bijna alle andere tablets uit het onderzoek om te maken. Daardoor ligt de marge voor Apple goed genoeg om flink winst te boeken.

IHS iSupply denkt dat de lage productiekosten te danken zijn aan het feit dat Apple zelf iOS in handen heeft. Daardoor kan het bedrijf de software zo tweaken dat het efficiënt genoeg werkt met maar 512 MB aan RAM. De Android-draaiende concurrentie gebruikt doorgaans 1 GB aan geheugen. Daardoor bespaart Apple 14 dollar in de productie, een bedrag dat genoeg is om al een aardig verschil te creëren.

Daarnaast gebruikt de iPad ook Apple’s eigen processor. Hoewel het ontwerpen hiervan waarschijnlijk een fikse investering was, zorgt het wel voor een lagere productieprijs. De concurrentie moet chips namelijk kopen van hardwarefabrikanten zoals NVidia.

De iPad kost 268 dollar in productie en de 3G-variant hierop 320 dollar. Een iPad 2 met 3G is een tientje goedkoper dan dat. Vergelijk je deze bedragen met de onderzochte Android-tablets, dan zie je dat Apple goedkoper kan produceren dan veel concurrenten. De 268 dollar van de iPad wordt enkel geëvenaard door de 262 dollar van de Samsung Galaxy Tab, eveneens de enige goedkopere 3G-tablet. Daar moet wel bij vermeld worden dat de Tab slechts een 7-inch scherm heeft.

iSupply's onderzoek naar de productiekosten van tablets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2011, 11:42
Categorie iDevices
Onderwerpen firmware, productie, samsung galaxy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.