Maps 3D offline kaartenapp routes plannen

Offline kaarten-app Maps 3D vindt zichzelf opnieuw uit

Maps 3D Pro voor de iPhone is een betere offline kaartenapp geworden voor outdoor activiteiten als wandelen, fietsen en natuur verkennen.

Maps 3D offline kaartenapp routes plannenDe offline kaartenapp Maps 3D was al geschikt voor wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers en wintersporters, maar echt overzichtelijk was de app niet. Daar probeert Maps 3D in een nieuwe update een einde aan te maken. De update van Maps 3D Pro heeft typenummer 4.0, maar de ontwikkelaar noemt het ‘de tweede versie’. Bijna alle functies staan op een andere plek.


Maps 3D heeft de lompe, iOS 6-achtige interface ingeruild voor strak en modern. Geen dik omlijnde knoppen meer, maar alle ruimte voor de kaart. De schakelaar tussen een 2D- en 3D-weergave van de kaart zit logisch meteen links bovenin en rechts heb je de knoppen voor de richting en je huidige locatie.

De bediening is eigenlijk in de hele app logischer geworden. Met de knop linksonder start je een nieuwe route; rechtsonder zie je alles over de route. Je huidige coördinaten, de afgelegde afstand en snelheid, de stijging en dalingen in je route en grafieken, zowel van je afgelegde meters als de resterende van je ingeplande route, vind je daar. De leesbaarheid is er met sprongen op vooruit gegaan.

Maps 3D Pro iPhone skigebieden Maps 3D Pro waypoints zetten iPhone

Onder de motorkap werd ook veel veranderd aan Maps 3D. Het plaatsen en verplaatsen van waypoints is eenvoudiger geworden, en je kan simpel door reeds geplaatste waypoints bewegen. Vanuit lijsten in het linker schuifmenu kan je opgeslagen kaarten, routes en waypoints nu op de kaart roepen en het importeren van GPX-geolocaties is makkelijker geworden in de app. De handigste locatiegebonden verbetering? De blauwe pijl op je eigen positie wijst nu steevast de kant op die je zelf op kijkt. Dat maakt de kaartenapp veel duidelijker.

Ook buiten de interface is er veel veranderd aan Maps 3D. De app ondersteunt de schermen van de iPhone 6 en iPhone Plus en is geoptimaliseerd voor de 64-bit processoren zodat hij sneller is op de iPhone 5s en nieuwer. Maps 3D Lite kreeg nog geen update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 december 2014 om 21:01
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.