Angry Birds Stella hoofdpersonen

Angry Birds-maker Rovio schrapt zo’n 110 banen

Rovio Mobile schrapt zo'n 110 banen. De ontwikkelaar van de Angry Birds-games voerde in oktober ook al een ontslagronde uit voor 130 banen.

Angry Birds Stella hoofdpersonenEens was het de absolute hoogvlieger in de App Store, nu heeft het personeel een reden om boos te zijn. Angry Birds-uitgever Rovio Mobile zet het mes in zo’n 110 banen. Dat betekent dat 14 procent van de medewerkers van de Finse ontwikkelaar de deur wordt gewezen. Bij het ontslag wordt ook een Finse studio gesloten. Hoofden rollen de laatste tijd hard bij Rovio: in oktober ontsloeg de uitgever ook al 130 banen.


Een deel van het personeel van de Finse studio die wordt opgedoekt, wordt ondergebracht bij het hoofdkantoor in de stad Espoo.

In het laatste jaar bedroeg de winst van Rovio zo’n 36,5 miljoen euro, een halvering van de waarde daarvoor. Rovio investeerde in een televisieserie en merchandising van Angry Birds, maar ondertussen namen de spelletjes in populariteit af. De laatste twee releases, Angry Birds Transformers en Angry Birds Stella, waren wel even terug te vinden in de App Store top 10, maar verbleken qua succes bij de eerste delen in de serie. Met name de originele Angry Birds en Angry Birds Seasons waren amper uit de hitlijsten weg te denken.

Via Reuters

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 december 2014 om 19:59
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.