iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat
iCulture Vandaag logo

iCulture Vandaag: dit was donderdag 4 december 2014

In deze iCulture Vandaag: taxi-app Uber komt naar Amsterdam, Rovio schrapt 110 banen en een nieuwe 4 inch iPhone in 2015?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iCulture Vandaag logoMet een beetje goede wil kan je twee trends op het gebied van apps signaleren op iCulture vandaag. Héél veel geld verdienen met enkel apps blijkt een risky business: Angry Birds-maker Rovio schrapt na de vorige ontslagronde in oktober, nu alweer 110 banen. Dat is één. Een veel gunstigere ontwikkeling is dat Nederland blijft groeien als speler op internationaal appgebied. De geruchtmakende taxi-app Uber krijgt een ontwikkelingskantoor in Amsterdam. Dat en meer in de iCulture Vandaag.

Nieuws

Apps

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Momondo iPhone iPad

  • De offline leesapp Instapaper heeft een vereenvoudigde deelextensie om artikelen vanuit Safari door te sturen. Ook wordt Apple’s Handoff ondersteund. Zo kan je op de Mac verder lezen waar je op de iPhone of iPad was gebleven.
  • Vliegtickets zoeken moet een stuk beter gaan met Momondo, door een verbeterde sorteringsfnctie die de balans zoekt tussen de snelste vluchttijd en de goedkoopste ticketprijs. Het delen van vluchten is ook veranderd.
  • Het stijlvolste combineerspelletje geeft je weer even een uitdaging. TwoDots heeft 25 nieuwe levels en zijblokken; die kan je maar van één kant aanvallen.
  • Theo van de Berg en Sebastiaan de Weert maakten een app waarmee foto’s een stukje eerlijker beoordeeld kunnen worden dan bijvoorbeeld Instagram, waarbij de populariteit van de gebruiker het aantal likes bepaalt. Dus: hoe goed is je foto echt?

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.