Maker iPhone 5-kloon GooPhone heeft patent op ontwerp in China

De maker van de Chinese iPhone 5-kloon GooPhone i5 heeft het ontwerp van de iPhone 5 in China gepatenteerd voordat Apple de iPhone daar op de markt heeft uitgebracht.

GooPhone i5De GooPhone i5, een Chinese kloon van de iPhone 5 gebaseerd op verschillende circulerende geruchten, zou Apple in China wel eens problemen kunnen opleveren. Volgens Giz China heeft de maker van de GooPhone het ontwerp in China gepatenteerd, voordat Apple zelf de iPhone 5 op de markt kon brengen. Hierdoor kan de smartphonemaker proberen de verkoop van de nieuwe iPhone in China stop te zetten zodra Apple hem in China op de markt brengt.

Of het ontwerppatent van GooPhone ook werkelijk tot een verkoopverbod van de iPhone zal leiden moeten we nog zien. Hoewel het patent is afgesloten voordat de iPhone is aangekondigd, baseert het gelekte ontwerp zich voor een deel op de iPhone 4 en iPhone 4S. De GooPhone-fabrikant kan bezwaar maken op de tweekleurige achterkant van de iPhone 5, maar dit lijkt een vrij breed ontwerpdetail om naar te wijzen.

Het GooPhone-patent hoeft niet per se te betekenen dat Apple nog geen iPhone 5-patenten heeft aangevraagd. In de Verenigde Staten worden veel patenten pas na een lange tijd onthuld, terwijl ze eerder wel al bij het patentbureau zijn ingediend. Het opmerkelijke is dat de GooPhone in afbeeldingen het ontgrendelscherm van iOS gebruikt, waarmee de smartphone geheid Apple-patenten schendt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2012, 15:23
Categorie Achtergrond
Onderwerp smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.