Maker Dragon Dictation neemt Swype over, veegtoetsenbord in iOS?

Nuance heeft het bedrijf Swype opgekocht, bekend om het gelijknamige veegtoetsenbord op Android-smartphones. Omdat Nuance nauwe banden heeft met Apple, bestaat er hierdoor een kans dat het toetsenbord naar iOS komt.

SwypeNuance heeft het bedrijf Swype overgenomen. Een interessante ontwikkeling voor iPhone-bezitters, omdat Nuance een goede relatie met Apple heeft. Swype is op zijn beurt bekend om het bekende veegtoetsenbord met dezelfde naam, dat je op het moment kunt vinden op sommige Android-smartphones. Door de overname bestaat er opeens een kans dat deze technologie in de toekomst ook naar de iPhone komt.

Nuance nam Swype over voor ongeveer 100 miljoen dollar. Het spraakherkenningsbedrijf was eerder verantwoordelijk voor een toetsenbord op Android-telefoons, die het mogelijk maakt om snel tekst in te voeren door over het scherm te vegen. Het toetsenbord is voorgeïnstalleerd op veel Android-telefoons van onder andere Samsung en Motorola.

Eerder maakte Nuance Dragon Dictation, een bekende stemherkennings-app die voor de iPhone verscheen. De app schrijft uit wat je zegt, zodat je niet hoeft te typen. De technologie achter de app zou later geïmplementeerd zijn in Siri, om de virtuele assistent je berichten uit te laten schrijven. Naast de iPhone werkte Nuance ook aan stemherkenning voor Android-telefoons voor het Amerikaanse T-Mobile.

Wat Nuance precies wil gaan doen met Swype moet nog blijken. De mogelijkheid bestaat dat het toetsenbord via hen in een toekomstige iOS-versie wordt toegevoegd, maar ook dat is niet zeker.

Wil je nu al Swype op je iPhone? Er zijn een aantal jailbreak-apps die dat mogelijk maken.

Downloaden: Dragon Dictation (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2011, 13:27
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen nuance, swype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.