Dragon Anywhere iPhone

Nuance brengt Dragon Anywhere uit: continu dicteren op iPhone en iPad

Nuance heeft Dragon Anywhere op iPhone en iPad uitgebracht. Hiermee kun je continu teksten dicteren, zelfs complete documenten.

Nuance heeft een nieuwe Dragon Anywhere-app uitgebracht, waarmee je continu zou kunnen dicteren. Nuance levert ook de spraakherkenning van Siri en van de populaire Dragon-desktopsoftware, dus je weet wat je ongeveer kunt verwachten qua herkenningsgraad. De app, die al in augustus werd aangekondigd, is voorlopig alleen in de Amerikaanse en Canadese App Store te vinden.

Dragon Anywhere iPad

Dragon Anywhere: continu dicteren

Met Dragon Anywhere op iOS kun je nauwkeurig teksten dicteren die in de cloud worden opgeslagen (tip: dicteer geen staatsgeheimen). Met de app kun je volgens Nuance complete documenten dicteren met je stem. Daarna sla je ze op bij Dropbox en Evernote. Dat kan handig zijn voor mensen die een handicap hebben en daardoor niet kunnen typen, maar wel een boek willen schrijven. Je hebt er echter wel een abonnement voor nodig: het kost $15 per maand, $40 per kwartaal of $150 per jaar. Momenteel kun je alleen teksten dicteren in Amerikaans Engels, maar nog voor het einde van het jaar komen Brits Engels en Duits erbij. Je kunt de app een week lang gratis proberen.

Voor het benodigde Amerikaanse App Store-account kun je bij deze tip terecht.

Handig voor medewerkers die veel onderweg zijn
Dragon Anywhere was al beschikbaar op Android-toestellen. De app is vooral gericht op het bedrijfsleven, bijvoorbeeld mensen die in het veld werk moeten doen, maar ook advocaten, sociaal werkers, artsen en dergelijke. Je kunt documenten opstallen, bewerken, opmaken en rondzenden met stemcommando’s, direct vanaf je iPhone of iPad. Nuance verwacht dat medewerkers steeds mobieler worden en denkt dat er daarom steeds meer behoefte is aan dergelijke apps. Moet je onderweg verslag doen, dan kun je dat bijvoorbeeld doen terwijl je in de auto naar je volgende afspraak rijdt. Handig is ook dat je eigen vaktermen kunt gebruiken, bijvoorbeeld de naam van je bedrijf of specifieke productnamen.

Dragon Anywhere iPhone

De uitgeschreven tekst wordt constant gesynchroniseerd met de cloud, zodat je op alle apparaten up-to-date bent. Je kunt zonder onderbreking dicteren, dus je hoeft niet te wachten tot een zin is verwerkt. Een nieuwe functie in de app is auto-text. Dit zijn voorgedefinieerde documenten, bijvoorbeeld een declaratieformulier of een rapportage waarbij je alleen bepaalde velden hoeft in te vullen.

Downloaden en meer informatie over Dragon Anywhere vind je via deze link.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2015, 14:29
Categorie Apps
Onderwerpen dicteren, nuance, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.