Toestelprijzen iPhone 4S flink hoger dan iPhone 4

De toestelprijzen van de iPhone 4S liggen een paar tientjes hoger dan die van de iPhone 4. Tenminste, als je afgaat op de prijzen in Duitsland, die vaak vergelijkbaar met Nederland zijn. De iPhone 4S is 30 tot 100 euro duurder bij operators Vodafone, T-Mobile en O2.

iphone4sWas je van plan om een iPhone 4S via de operator te kopen, dan moet je rekening houden met hogere toestelprijzen. In Duitsland zijn vandaag al de toestelprijzen bekendgemaakt door T-Mobile, Vodafone en O2 en die geven een goede indruk van de prijzen die we straks in Nederland kunnen verwachten. In Duitsland was de iPhone voorheen ook vanaf €0 of €1 te krijgen bij een (relatief duur) abonnement. Uit de vandaag gepubliceerde tarieven blijkt dat je zo’n 30 tot 100 euro meer kwijt bent voor een iPhone. De vanochtend gelekte toestelprijzen van KPN bevestigen dat. Gelukkig heeft Apple een slimme verkoopstrategie achter de hand, om te zorgen dat we toch massaal het toestel gaan kopen.

Eén van de mogelijkheden is om in het buitenland te gaan kopen en daarbij steekt Engeland het beste af. Je betaalt omgerekend €575 voor het goedkoopste toestel zonder abonnement. In Frankrijk en Duitsland betaal je vanaf €629. Veruit het goedkoopst ben je uit in de VS, waar je exclusief salestax €482 kwijt bent. Maar dan moet je de iPhone nog wel in Nederland importeren. Een poll bij onze Duitse collegasite iPhone-ticker laat zien dat de zwarte 32GB iPhone 4S het meest populair is. De 16GB- en 64GB-versie worden even goed verkocht. Bij de witte versie is de 16GB-versie juist het meest populair.

iphone 4s preorders

Bij T-Mobile Duitsland kost de 16GB iPhone 4S €49,95 bij het duurste abonnement, terwijl dat voorheen €1 was. Alleen de iPhone 4 is nog bijna gratis te krijgen voor €1. Bij Vodafone Duitsland zien we dezelfde ontwikkeling: de 16GB iPhone 4S kost nu €99,90 terwijl dat eerder €1 was. En bij O2 werkt het op een andere manier: je gaat akkoord met een soort betaalregeling voor je mobiele telefoon. Na een eenmalig voorschot van €19 betaal je twee jaar lang €27,50 per maand totdat de telefoon volledig is afbetaald. In totaal ben je dan €679 kwijt, precies €50 meer dan wanneer je meteen de volledige prijs van het toestel had afgerekend bij de Apple Store. Het abonnement moet je dan nog wel apart afsluiten. Bij deze vorm van kopen op afbetaling betaalde je voorheen €649 voor een 16GB-iPhone en nu dus €679.

Lees ook ons Dossier iPhone 4S.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2011, 15:14
Categorie Providers
Onderwerpen iPhone 4s, prijzen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.