Fleksy Nederlands toetsenbord voor iOS 8

Toetsenborden Fleksy en Swype lossen hun fouten op

De iOS 8-toetsenborden Fleksy en Swype verhelpen hun fouten. Fleksy Keyboard moet zo Nederlandstalig blijven en de juiste kleur en grootte houden.

Fleksy Nederlands toetsenbord voor iOS 8Het Nederlandse iOS 8-toetsenbord Fleksy Keyboard heeft zijn grootste fouten verholpen na een update van de app. Het toetsenbord mag niet meer terugspringen naar de standaardinstellingen van de bijbehorende app. Daardoor sprong het toetsenbord eerder steeds terug van de Engelse naar de Nederlandse taal, en had je een ander grootte letters en andere kleur toetsenbord dan je zelf had ingesteld.

Fleksy Keyboard 4.0.1 voor de iPhone optimaliseert het toetsenbord voor de iPad en heeft de instructies na het downloaden van de app verduidelijkt. De update moet bij elkaar opgeteld drie grote fouten verhelpen: het hangen van de backspace-knop (of veegbeweging naar links), het vastlopen waardoor het toetsenbord niet in beeld kwam en: het herstellen van de taal. Voortaan moet Fleksy echt Nederlands blijven als je hem zo hebt ingesteld.

We kunnen in onze test bevestigen dat het werkt, maar je moet wel doen alsof je Fleksy voor het eerst installeert. Het werkte bij ons namelijk pas nadat we het vinkje ‘Geef volledige toegang‘ uitzetten en toen weer inschakelden.

Het alternatieve iOS 8-keyboard Swype verhielp ook fouten in een update. Ontwikkelaar Nuance Communications noemt de veranderingen ‘compatibiliteitsverbeteringen’.

Lees ook onze review van Fleksy, hét Nederlandse iOS 8-toetsenbord

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2014, 10:45
Categorie Apps
Onderwerpen fleksy, swype, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.