T-Mobile introduceert dit voorjaar 4G-roaming

Abonnees bij T-Mobile kunnen vanaf deze lente roamen op 4G in het Buitenland. Het gaat eerst op Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

4g logoT-Mobile maakt het in het tweede kwartaal van 2014 mogelijk om te roamen op 4G. Dit heeft de provider bekendgemaakt tijdens het Mobile World Congress. T-Mobile-abonnees krijgen hierdoor toegang tot het 4G-netwerk van andere landen als ze op vakantie zijn, mits ze een 4G-abonnement hebben. Met de aankondiging weten we nu van alle grote Nederlandse providers wanneer ze roaming op 4G mogelijk willen maken. KPN en Vodafone kondigden onlangs hetzelfde aan.

De provider belooft dat roaming in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje mogelijk zal zijn, gevolgd door Tsjechië en Griekenland. Het is echter nog de vraag of er kosten gemoeid zijn aan het gebruik van 4G-roaming. Bij Vodafone en KPN hoef je niet extra te betalen voor de mogelijkheid.

Roaming op 4G maakt het mogelijk om van sneller internet gebruik te maken in het buitenland. Daar zijn uiteraard ook de nodige kosten aan gebonden. Het snellere 4G-netwerk betekent ook dat je sneller MB’s opverbruikt, waardoor de kosten sneller omhoog schieten. T-Mobile richt zich echter eerst op Europese landen voor 4G-roaming, en binnen Europa worden de kosten door de Europese Unie ingeperkt. Neelie Kroes hoopt dat er nog nauwelijks roamingkosten zullen zijn na 2014.

T-Mobile vertelde tijdens het congres ook over tests in Duitsland, waar met behulp van LTE-Advanced mobiele internetsnelheden van 580MBps zijn behaald. Of dit netwerk ooit in Nederland wordt uitgerold is nog de vraag, maar met de huidige iPhones hebben we er ook vrij weinig aan. Een teardown van de iPhone 5s in september 2013 onthulde een Qualcomm-modem waarmee het niet mogelijk is om LTE-Advanced te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2014, 15:24
Categorie Providers
Onderwerp roaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.