MacBook goud

MacBook 12-inch is oplaadbaar met reservebatterij

De 12-inch MacBook met retinascherm is de eerste MacBook die je zonder speciale adapter kunt opladen via een externe reservebatterij.

MacBook Gold & Space GreyDe nieuwe 12-inch MacBook is nu een paar dagen verkrijgbaar. Behalve kritiek over de enkele USB-C-poort krijgt de nieuwe MacBook ook lof: hij is licht van gewicht en ziet er mooi uit, in die nieuwe kleurtjes. Bovendien heeft de nieuwe 12-inch MacBook nog iets anders waar je blij van wordt: je kunt de accu opladen met reservebatterijen en bent dus niet meer afhankelijk van het stopcontact en van MagSafe-adapters.

Bij MagSafe was sprake van een eigen technologie van Apple, waardoor fabrikanten niet zomaar extra accessoires konden maken. Bij USB-C is dat anders. Dit is een universele aansluiting, zodat we binnenkort reservebatterijen kunnen verwachten die je meteen rechtstreeks op je MacBook kunt aansluiten.

Wat heb je nodig om te kunnen laden? In ieder geval een USB-C-naar-USB-kabel, die je waarschijnlijk toch al had gekocht om bestaande accessoires op de nieuwe MacBook aan te sluiten. Daarnaast heb je een reservebatterij nodig. Liefst een krachtige met een flinke capaciteit, die meestal battery packs worden genoemd. Dat is niet zo vreemd, want voor het opladen van iPads had je ook al een krachtige batterij nodig. Met een simpel reservebatterijtje uit de koopjesmarkt werkt het meestal niet.

De 12-inch MacBook is de eerste die geschikt is voor opladen met een reservebatterij, zonder dat je een aangepaste (MagSafe-)adapter nodig hebt. Volgens de technische specificaties van Apple gaat de nieuwe MacBook 9 tot 10 uur mee op een batterijlading. Heb je een 20.000 mAh-reservebatterij, dan verleng je die gebruiksduur met nog een paar uur extra. Het is goed nieuws voor mensen die vaak moeten reizen of bij Starbucks geen tafeltje met stroomaansluiting kunnen vinden.

lg-batterijEen paar voorbeelden van powerbanks die geschikt zijn om zwaardere apparaten zoals tablets en laptops op te laden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2015, 17:30
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.