Luxi: lichtmeter voor op je iPhone

Luxi is een lichtmeter die de belichting in een hoek van 180 graden kan meten. De metingen kun je in een app aflezen en op je camera overnemen.

LuxiDe Luxi maakt van de iPhone een lichtmeter voor opvallend-licht. Hiermee kan een fotograaf een meting van het licht maken voordat dit het onderwerp bereikt. Een bijbehorende app gebruikt deze informatie vervolgens om de juiste camera-instellingen te vinden, die je daarna op bijvoorbeeld je spiegelreflexcamera kunt overnemen. Luxi bekijkt de belichting rond een onderwerp in een hoek van 180 graden, waardoor het accessoire een zo duidelijk mogelijk beeld moet bieden.

De lichtmeter is vooral handig in situaties waarbij er geen goed gemiddelde is te trekken op de lichtsituatie. Dit kan het geval zijn als je bijvoorbeeld voor een raam een onderwerp binnenshuis fotografeert of als er een fel licht in een deel van de ruimte de belichting verstoort.

Door minstens 22 dollar aan het project te doneren op Kickstarter krijg je een Luxi toegestuurd. Let wel goed op bij je donatie dat je kiest voor een Luxi voor de juiste iPhone: er is een model voor de iPhone 4 en iPhone 4S en een alternatief voor de iPhone 5. Beidt accessoires bevestig je over de iPhone-camera, waarmee de meting wordt vastgelegd. De makers hebben hun Kickstarter-doel van 10.000 dollar inmiddels al behaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2013, 9:10
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen kickstarter, licht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.