Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

XBMC aangepast voor Apple TV 2 met firmware 5.2

XBMC is vernieuwd voor Apple TV 2 met firmware 5.2. De nieuwe XBMC si via de commandoregel te installeren. Nieuwe functies zitten er niet in.

apple tv xbmcDe Apple-tv wordt een nog completer mediacenter met XBMC. De nieuwste versie van XBMC is vanaf nu beschikbaar, aangepast aan de pas verschenen firmwareversie 5.2 voor de Apple TV. Helaas alleen te installeren op de Apple TV 2 na een jailbreak, waarop firmwareversie 4.1 tot en met 5.2 is geïnstalleerd. Op de website van XBMC vind je instructies hoe je op ATV 4.x en 5.x kunt installeren via de command line-interface.


XBMC Media Center is open source, gratis en voor zien van een interface die het ideaal maakt om op de tv te bekijken. Het is beschikbaar in 40 talen, dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Oorsponkelijk verscheen XBMC als media-applicatie voor de eerste generatie Xbox. Tegenwoordig draait het op Android, Linux, Mac OS X, Windows en… Apple TV 2. Officiële ondersteuning biedt Apple niet, vandaar dat een jailbreak noodzakelijk is.

In onderstaand filmpje zie je een demonstratie wat er allemaal mogelijk is. Ben je geïnteresseerd geraakt, dan zul je een tweede generatie Apple TV op de kop moeten tikken. Die zijn helaas moeilijk meer verkrijgbaar. Enerzijds omdat Apple ze niet meer verkoopt, anderzijds omdat ze enorm geliefd zijn onder mensen die er toepassingen als XBMC op willen installeren.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 februari 2013 om 11:21
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.