Lomo Scanner voor iPhone zet 35 mm-films om naar digitale foto’s

De Lomo Scanner is een scanner voor 35 mm-filmpjes. Mensen die veel analoge foto's hebben gemaakt kunnen het gebruiken om foto's om te zetten naar digitaal formaat.

lomo-scannerEr zijn Kickstarter-projecten waarvan je denkt: daar zit niemand toch meer op te wachten? Lomo Scanner bewijst het tegendeel: dit apparaat waarmee je 35 mm-films kunt scannen en om ze meteen te delen met vrienden. Misschien hebben we geleerd van dure videobedrijfjes die voor veel geld wel je oude Video 8-filmpjes willen omzetten. Lomo Scanner is namelijk een overdonderend succes op Kickstarter geworden. Met nog 15 dagen te gaan is meer dan driemaal het benodigde bedrag van $50.000 ingezameld.

Snelle bestellers konden voor $40 in de Lomo Scanner investeren. Wie later komt betaalt $50 plus $20 voor verzending naar Europa. Je zit dan wel bij de tweede productieronde, want alle Lomo Scanners die nog in maart worden uitgeleverd zijn al uitverkocht. Het LomoKino startpakket van $90 is nog wel te krijgen. LomoKino is een oplossing waar we begin 2012 al eens over schreven. De scanner is een aanpasbare lightbox met een houder voor de iPhone. Je schuift de iPhone in de houder, schakelt de lamp aan en maakt foto’s van de beelden die op de lightbox verschijnen. De iPhone-camera stelt de foto’s automatisch scherp. Er komt ook nog een bijbehorende app waarmee je de foto’s kunt nabewerken.

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2013, 9:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.