Apps bewaren in Kiosk-map van iOS

Je kunt app-iconen in de Kiosk-map van iOS zetten door gebruik te maken van een glitch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Kiosk trucDe Kiosk is een handige map voor al je tijdschriften en kranten uit de App Store, maar bij veel iPhone-bezitters blijft de optie onbenut. Door gebruik te maken van een glitch in iOS kun je de Kiosk echter op een handige, alternatieve wijze gebruiken: je kunt via een omweg namelijk app-iconen in de speciale map plaatsen. Omdat er ruimte in de Kiosk is voor een ogenschijnlijk onbeperkt aantal applicaties, is het een handige locatie voor al je ongebruikte apps op de iPhone.

De truc werd ontdekt door een lezer van iDownloadBlog. Door de volgende stappen te volgen, kun je een app in de Kiosk-map plaatsen:

  1. Zet de Kiosk-map op de tweede pagina van je beginscherm en de iPhone-app die je in de Kiosk-map wil plaatsen op de derde pagina.
  2. Ga naar de derde pagina van je beginscherm.
  3. Druk op de homeknop en houd meteen daarna je vinger ingedrukt op de app die je wil verplaatsen. Je wordt naar de eerste pagina van het beginscherm gebracht.
  4. Laat het scherm los en ga meteen naar de tweede pagina van je beginscherm. Als je timing goed was, trillen de iconen op je iPhone-scherm nu.
  5. Tap op de Kiosk-map en druk op je homeknop. De app moet nu in je Kiosk geplaatst zijn.

Er is nogal wat timing nodig om de truc uit te voeren, maar we hebben kunnen verifiëren dat het werkt. Apps in de Kiosk worden net als tijdschriften en kranten behandeld. Je kunt daardoor op en neer swipen om door het volledige aanbod te bewegen. De Kiosk lijkt niet beperkt tot de 12 apps die normaal gesproken in een standaardmap plaatsen.

Er kleeft wel een nadeel aan de truc: reset je de iPhone, dan worden alle apps weer uit de Kiosk gehaald. Het is daarnaast niet mogelijk om apps zonder herstart uit de map te halen, tenzij je ervoor kiest ze te verwijderen.

In iOS 5 is het ook mogelijk om de Kiosk zélf in een map te zetten. Hoe je dat doet, lees je in het volgende artikel: Tip: Kiosk-icoon van iOS 5 in een folder stoppen.

iPhoneclub-lezer William Visser merkte op dat de truc ook andersom werkt: houd je de Kiosk vast in plaats van een app, dan kun je de Kiosk-map in een ander mapje plaatsen. Zie onderstaand filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=BKFLD1mxXD4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2013, 19:53
Categorie iOS
Onderwerpen ios 6, kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.