Gerucht: ‘iPhone Math met 4,8-inch scherm komt in juni’

Een nieuw gerucht spreekt over de 'iPhone Math', een 4,8-inch iPhone die gelijktijdig met de iPhone 5S gepresenteerd zal worden.

iPhone conceptHet Taiwanese Commercial Times (via BrightWire) heeft gehoord dat Apple niet alleen de iPhone 5S in juni 2013 zal introduceren: ook zou er een nieuwe iPhone met 4,8-inch scherm gepland staan, genaamd de ‘iPhone Math’. Dit blijkt uit informatie van anonieme leveranciers. Rond de kerstdagen zou er ook een derde iPhone gepland staan met een 12-megapixelcamera. Het nieuwe gerucht staat op het moment nog wat op losse schroeven: Apple staat er immers bekend om niet zomaar de grootte van het iPhone-scherm in latere modellen te veranderen. De fysieke schermgrootte van de iPhone is met de iPhone 5 pas voor het eerst veranderd.

Desalniettemin is dit niet het eerste gerucht dat wijst op een groter iPhone-scherm: eerder in januari stelde industriesite Digitimes nog dat er een 5-inch iPhone gepland staat, die voor een lagere prijs verkocht zal worden. Apple’s Senior Vice President Worldwide Marketing Phil Schiller zou het bestaan van een budget-iPhone korte tijd daarna hebben ontkend tegenover Shanghai Evening News, maar de vertaling van deze stelling leek voor Reuters onduidelijk genoeg om hun artikel hierover terug te trekken.

9to5Mac wijst er op dat Apple ontwikkelaars na negen maanden alweer zou vragen om de resolutie van hun iPhone-apps aan te passen, kiest Apple ervoor om de iPhone Math in juni daadwerkelijk uit te brengen. Dit lijkt een onwaarschijnlijke strategie: Apple heeft in het verleden slechts een paar keer ontwikkelaars gevraagd om apps aan te passen voor nieuwe hardware.

De naam ‘iPhone Math’ lijkt in de eerste instantie niet erg in de lijn van eerdere Apple-producten te passen . Het zou kunnen gaan om een codenaam die wordt gebruikt door de distributiecirkels, of zou gewoonweg verkeerd vertaald kunnen zijn. De geruchten zijn afkomstig uit de productieketen, waar vaak vroege informatie wordt rondgebazuind. Daar staat tegenover dat de plannen vaak kunnen veranderen, waardoor eerdere beweringen niet meer kloppen.

Kloppen de geruchten, dan duiken rond maart vermoedelijk de eerste gelekte onderdelen op: dan zouden namelijk de eerste componenten worden verzonden, waaronder touchscreens en camera’s. In april zou de daadwerkelijke productie beginnen. Deze beweringen hangen half samen met eerdere geruchten die wezen op een productiestart rond maart. Wij raden je aan om dit gerucht tot die tijd met een hevige korrel zout te benaderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2013, 8:14
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.