Apple introduceert audiobewerkingssoftware Logic Pro X met gratis iPad-applicatie

Apple heeft dinsdagmiddag een geheel vernieuwde versie van de professionele audiobewerkingssoftware Logic Pro X geïntroduceerd. De nieuwe software voor Mac OS X is voorzien van allerlei vernieuwingen, maar voor iPad-gebruikers is het meest opvallend en interessant de gratis applicatie ‘Logic Remote’ waarmee je op afstand kunt afspelen en beheren. Logic Pro X biedt een geheel […]
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Gratis Logic Remote-app voor iPad Apple heeft dinsdagmiddag een geheel vernieuwde versie van de professionele audiobewerkingssoftware Logic Pro X geïntroduceerd. De nieuwe software voor Mac OS X is voorzien van allerlei vernieuwingen, maar voor iPad-gebruikers is het meest opvallend en interessant de gratis applicatie ‘Logic Remote’ waarmee je op afstand kunt afspelen en beheren.

Logic Pro X biedt een geheel vernieuwde interface die erg doet denken aan de interface die Apple bij Final Cut Pro X, een andere telg uit de professionele familie, introduceerde. Enerzijds voor veelzijdigheid en anderzijds voor creativiteit. Voor elk wat wils. Daarnaast biedt de software nieuwe tools voor muzikanten en een uitgebreide collectie van instrumenten en effecten.

Een andere opvallende functie is ‘Drummer’ die automatisch mee kan spelen met je nummer in verschillende drumstijlen en technieken. Ook nieuw is Flex Pitch, dat pitch editing voor audio-opnames mogelijk maakt. Handig voor artiesten die moeite hebben om de juiste noten te raken.

Logic Remote
Logic Remote is zoals gezegd een losse gratis app die je aan Logic Pro X kunt koppelen. De app maakt het mogelijk maakt om op te nemen, mixen en instrumenten bespelen. Daarmee wordt je iPad een keyboard, drumpad, gitaarhals, mixboard of transportregelaar. Ook is het mogelijk om je Logic-projecten te beheren.

Naast Logic Pro X bracht Apple ook Mainstage 3 uit, een applicatie speciaal voor live-artiesten. Logic Pro X is verkrijgbaar in de Mac App Store voor €179,99 en Mainstage 3 voor €26,99.

Downloaden: Logic Remote (gratis, iOS 6.0+, 191MB)

Meer: het officiële persbericht / officiële productpagina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2013, 16:27
Categorie Apple
Onderwerpen audio, logic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.