iPhone SE modellen

Vierde publieke beta van iOS 9.3.2, El Capitan 10.11.5 en tvOS 9.2.1 nu beschikbaar

Apple heeft zojuist een nieuwe (publieke) beta van iOS 9.3.2 vrijgegeven. Ook zijn er nieuwe beta's voor El Capitan 10.11.5 en tvOS 9.2.1.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone SE modellen

Apple heeft zojuist de vierde (publieke) beta van iOS 9.3.2 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en betatesters. Ook zijn er nieuwe beta’s voor OS X El Capitan 10.11.5 en tvOS 9.2.1. Al deze beta’s lossen voornamelijk nieuwe bugs op en bieden nauwelijks nieuwe functies.

iOS 9.3.2 beta 4

De vierde beta met buildnummer 13F68 is beschikbaar voor ontwikkelaars en betatesters om te downloaden. In iOS 9.3.2 worden bugs opgelost die in eerdere versies van iOS nog aanwezig waren. Aangezien iOS 9.3.1 en eerder weinig bekende bugs bevat, is het nog onduidelijk welke bugs er allemaal opgelost worden.

Wel lijkt het erop dat de Game Center-bug, die al sinds de begintijd van iOS 9 afgelopen najaar speelt, eindelijk opgelost is. Veel gebruikers hadden last van blanco schermen bij het opstarten van Game Center, waardoor sommige games niet opgestart konden worden. Bovendien is het sinds de tweede beta mogelijk om de Energiebesparingsmodus en Night Shift tegelijkertijd aan te hebben. Of dit zo blijft, is nog niet duidelijk.

De update is zoals gebruikelijk te downloaden voor iedereen die de vorige betaversie geïnstalleerd heeft. De definitieve versie van iOS 9.3.2 volgt waarschijnlijk in de komende weken en is dan voor iedereen beschikbaar om te downloaden.

OS X 10.11.5 beta 4

Ook van OS X El Capitan 10.11.5 is zojuist de vierde beta met buildnummer 15F31a verschenen. Deze vierde testversie is eveneens beschikbaar voor ontwikkelaars, waardoor ook de Mac voorzien kan worden van een nieuwe betaversie. Net als in iOS 9.3.2 worden er in OS X 10.11.5 enkele bugs opgelost. Maar ook hier is niet bekend welke bugs er exact opgelost worden. Nieuwe functies worden in deze versie niet toegevoegd.

De vierde beta is te downloaden vanuit de Mac App Store voor iedereen die al een eerdere betaversie van OS X 10.11.5 op zijn of haar Mac heeft staan. De update wordt op korte termijn ook verwacht voor publieke betatesters.

tvOS 9.2.1 beta 4

Maar er is nog meer, want ook van tvOS 9.2.1 is een nieuwe betaversie beschikbaar, deze keer met buildnummer 13Y772. Deze versie voor de vierde generatie Apple TV lost net als op de Mac en de iPhone en iPad enkele bugs op. IN tvOS 9.2 kwamen wel enkele nieuwe functies, zoals een nieuwe appswitcher en de mogelijkheid om Bluetooth-toetsenborden aan te sluiten. Alle veranderingen van tvOS 9.2 lees je in een apart artikel.

De vierde beta is rechtstreeks vanaf de Apple TV te installeren en is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. De update volgt net als de andere nieuwe versies ergens in de komende weken voor alle gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2016, 11:00
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp ios 9.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.