Livestream Movi-camera met iOS-app.

Livestream Movi is een 4K-camera voor livestreamen met verschillende shots

Wil je professioneel livestreamen met de iPhone, dan kun je dat binnenkort doen met de 4K-Movi-camera van Livestream. In combinatie met de iOS-app maak je meerdere shots, terwijl je maar één enkele camera nodig hebt.

Livestream Movi-camera met iOS-app.
2015 was het jaar van het livestreamen met apps als Meerkat en Periscope, maar de nieuwe Livestream Movi-camera wil het allemaal nog professioneler aanpakken. Deze 4K-camera in combinatie met de bijbehorende iOS-app maakt het mogelijk om op professionele manier te livestreamen en tijdens het streamen professionele shots te maken, zoals close-ups en het volgen van een focuspunt.

Livestreamen met slechts één camera

Het grote voordeel van deze Lifestream Movi-camera in combinatie met de iOS-app is dat je meerdere shots kan maken waar je normaal gesproken ook meerdere camera’s voor nodig hebt. Je wisselt met een paar tikken op het scherm van je iPhone tussen een algeheel shot naar een langzame close-up met de bekende pinch-to-zoom-beweging. Ook kan de camera bewegingen traceren en zich daarop blijven focussen, zonder dat je zelf het focusbeeld hoeft te wijzigen. De camera verbind je via een bestaand Wi-Fi-netwerk met je telefoon, maar de camera kan ook zelf een netwerk creëren mocht er geen netwerk in de buurt zijn.

Livestream Movi filmt in 4K

De 4K-lens heeft een blikveld van 150 graden, iets minder dan de 170 graden die je in GoPro-camera’s vindt. De batterij van de camera houdt het één uur vol, waardoor je redelijk snel uitgestreamd bent. Het is ook mogelijk om de camera van stroom te voorzien via een micro-USB-kabel, maar dit maakt het een stuk minder mobiel. Behalve livestreamen, kun je de stream ook opslaan op je iPhone, zodat je hem later nog eens zelf kunt publiceren. De camera slaat de livebeelden ook zelf op op het ingestoken SD-kaartje, waardoor je de beelden later nog kunt bewerken.

Livestream Movi-cam met standaard.

Accessoires voor de Livestream Movi

Om het livestreamen nog makkelijker te maken, verschijnen er ook allerlei accessoires voor de Movi-camera. Met de Movi Boost verleng je de batterijduur tot maar liefst tien uur en steek je een Ethernetkabel in de camera voor een bedrade verbinding. De Movi Stand dient als een statief voor de Movi-camera. Je kunt dit statief zowel met de losse Movi-camera als in combinatie met de Movi Boost gebruiken.

Livestream Movi-cam line-up.

De Livestream Movi-camera is te pre-orderen via de website van de camera en komt in wit en zwart. De Movi is beschikbaar vanaf april 2016 en kost normaal gesproken $399, met een micro SD-kaart van 16GB en een USB-kabel. Als je hem nu al bestelt, betaal je slechts $199, een korting van $200. Je kunt ook direct de camera in combinatie met de Movi Boost bestellen, dan betaal je $399 in de pre-order (in plaats van $649). De Movi wordt internationaal verzonden, maar komt op dit moment wel met een Amerikaanse stekker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2016, 13:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, livestream

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.