Littlstar met overzicht van video's.

Bekijk 360 graden video’s op de Apple TV met Littlstar

Heb je altijd al 360 graden video's op je televisie willen bekijken? Met Littlstar op de nieuwe Apple TV kijk je vrij rond dankzij de Apple TV Remote. De app bevat video's van onder andere Disney, Discovery Channel en The Wall Street Journal.

De Apple TV is uitermate geschikt om video’s te bekijken. De grote partijen als YouTube, Vimeo en Netflix hebben allemaal hun eigen app uitgebracht. Daar is nu een andere speler bijgekomen, maar deze heeft niet zomaar simpele video’s die je ook bij de concurrent vindt. Littlstar heeft een een uitgebreid aanbod aan video’s waarin je volledig vrij in 360 graden om je heen kunt kijken. Video’s worden geüpload door de community, maar ook grote bedrijven hebben video’s in deze dienst geplaatst.

Littlstar met overzicht van video's.

Vrij rondkijken met de Apple TV Remote

Littlstar heeft al een app voor de iPhone en iPad en een bijbehorende website waar je 360 graden video’s kunt bekijken. Op de Apple TV komen deze video’s echter pas echt goed tot hun recht. Gebruikers kunnen op Littlstar eigen video’s uploaden, maar werkt ook nauw samen met grote bedrijven zoals National Geographic, the Wall Street Journal en Disney. Laatstgenoemde is niet verwonderlijk, want de dienst is mede tot stand gekomen door Disney.

Littlstar met Goofy.

360 graden video’s op de Apple TV

Behalve het feit dat de video’s op het grote scherm goed tot hun recht komen, werkt het op de Apple TV buitengewoon goed. Je kunt in de video’s volledig vrij om je heen kijken door gebruik te maken van de Trackpad op de Apple TV Remote. Dit werkt naadloos, waardoor je best wat plezier kan beleven aan het bekijken van deze video’s. Voorbeelden zijn het binnenlopen van een bomvol rugby-stadion waar een wedstrijd op het punt van beginnen staat. Of wat te denken van rondkijken op Times Square. Ook neemt Goofy je mee in de wereld van 360 graden video’s.

Littlstar met video's.

Qua content zijn er leuke video’s te vinden, maar het is jammer dat je op dit moment nog niet kan zoeken in de Apple TV-app. Je bent daarom gebonden aan de selectie van dat moment, dat verdeeld is in Featured, Popular en Latest. De video’s zijn niet in de hoogste resolutie gemaakt, maar het feit dat je vrij om je heen kan kijken maakt een hele hoop goed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2015, 10:07
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.