LightBlue Bean+

Bouw je eigen iPhone-accessoires met de LightBlue Bean+

Altijd al eens je eigen smartwatch, iBeacon op Bluetooth-toetsenbord willen bouwen? Met de LightBlue Bean+ en een beetje klusvaardigheid heb je het zo gedaan.

Iedere week komen er weer een paar voorbij hier op iCulture: handige accessoires, waarmee je de iPhone nog iets slimmer maakt. De ene keer gaat het om een handig sporthorloge, waarna we bijvoorbeeld een MIDI-instrument met bijbehorende app bespreken. Allemaal hartstikke handig, maar wist je dat je met een beetje handigheid deze apparaten ook zelf kunt maken? Daar wil de LightBlue Bean+ op Kickstarter mee helpen. Dit apparaatje is in feite een mobiele Arduino, die via Bluetooth met de iPhone verbinding maakt.

LightBlue Bean+

Met Bean+ maak je alles zelf

De Bean+ is een kleine printplaat, met daarop een Bluetooth-transciever, bewegingssensoren, batterij en connectorpoorten. Wat je hiermee doet, is helemaal aan jou: zo kun je er bijvoorbeeld een klein schermpje aan bevestigen, zodat je iPhone-notificaties te zien krijgt. Maar je kunt er net zo makkelijk een iBeacon van maken. Daarvoor is wel wat handigheid vereist. De Bean+ is een onderdeel voor je eigen klusprojecten, niet een accessoire dat helemaal vooraf in elkaar is gezet.

De Bean+ ondersteunt vijf Bluetooth Low Energy-protocollen: Beacon, MIDI, HID, ANCS en Observer. Volgens de makers is het hierdoor mogelijk om iPhone-notificaties te ontvangen, instrumenten te bedienen en er zelfs een toetsenbord of muis op aan te sluiten.

Dit is niet het eerste doe-het-zelf accessoire van LightBlue. Ze maakten eerder al de Bean, die vergelijkbaar in elkaar steekt. De Bean+ is echter een stuk krachtiger en veelzijdiger. Deze nieuwe versie heeft bijvoorbeeld een verder bereik, waardoor hij zelfs op 250 meter afstand met je iPhone verbindt. Andere Beans maken zelfs op 400 meter al afstand. Dit is uiteraard zonder dat muren en andere objecten het signaal blokkeren. De 600mAh-batterij is uitwisselbaar, maar kan ook worden opgeladen. Deze accu zou het een jaar lang volhouden als je Bluetooth Low Energy gebruikt.

Je kunt de Bean+ bestellen door 30 dollar op Kickstarter te doneren. Het Bluetooth-accessoire wordt dan in december dit jaar verzonden. Het project heeft het streefbedrag van 30.000 dollar in elk geval al binnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2015, 10:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.