‘Licentiekosten Lightning-connectors verlaagd voor accessoiremakers’

Fabrikanten zijn sinds afgelopen maand minder kwijt aan Lightning-connector's in Apple's Made for iPhone (MFi) programma.

iPhone 5 lightningApple heeft de prijs verlaagd voor Lightning-connectors in het MFi-licentieprogramma, aldus bronnen van Macotakara. Accessoiremakers hoeven daarom minder aan Apple te betalen om officieel gelicenseerde Lightning-accessoires te maken. Daar plukken wij binnenkort hopelijk de vruchten van: de prijsverlaging kan effect hebben op de winkelprijzen voor bijvoorbeeld kabels, iPhone-docks en andere accessoires. De productieprijs ligt lager, waardoor winkeliers een lagere verkoopprijs kunnen permitteren. Het is onduidelijk met wat voor bedrag de kosten zijn verlaagd.

Het kan nog wel even duren totdat we het mogelijke effect op de prijs van Lightning-accessoires kunnen zien. Op het moment hangen er al veel producten in de winkel die tegen de oude licentieprijs zijn geproduceerd, die eerst verkocht moeten worden voordat fabrikant de voordeelprijzen kunnen doorberekenen. Volgens de bronnen is de licentieprijs pas in januari dit jaar verlaagd. Sommige accessoiremakers blijven mogelijk hun oude prijs hanteren, zodat ze meer marge pakken dankzij de prijsverlaging van Apple.

MFi staat voor ‘Made for iPhone/iPod/iPad’. Fabrikanten die door Apple gecertificeerde accessoires willen maken, moeten aan dit licentieprogramma meedoen. Ze krijgen dan wel toegang tot Apple’s documentatie over Lightning-aansluitingen en officiële onderdelen.

Accessoires geproduceerd onder het MFi-programma zijn door de licentieprijzen van Apple vaak duurder. Sinds de introductie van iOS 7 zijn veel iOS-gebruikers verplicht om deze gelicenseerde producten in huis te halen: het is met veel onofficiële Lightning-kabels niet meer mogelijk om een iPhone op te laden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2014, 15:08
Categorieën Accessoires, Geruchten, iDevices
Onderwerp lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.