Let op: iOS 7 beta 3 vervalt vandaag

De derde beta van iOS 7 is vanaf vandaag niet meer te gebruiken. Testers die de verouderde software nog draaien moeten upgraden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Het is vandaag 29 augustus 2013, de dag waarop iOS 7 beta 3 verloopt. Bij enkele betatesters heeft dat tot enige paniek geleid. Op Twitter zijn meldingen van iOS 7-betatesters te vinden die niet wisten waarom hun iPhone opeens niet meer functioneerde. Het onderstreept nog eens waarom je een betaversie niet moet installeren op een iPhone die je dagelijks gebruikt. Betatesters die deze oude versie (beta 3) nog geïnstalleerd hebben moeten daarom vandaag nog upgraden. Apple voorziet iOS-beta’s altijd van een houdbaarheidsdatum, om te voorkomen dat mensen sterk verouderde en niet goed functionerende beta’s blijven gebruiken. iPhones die op een verlopen iOS 7-beta draaien, worden automatisch gedeactiveerd.

Het is niet mogelijk om de iPhone in zo’n geval weer te activeren. In plaats daarvan moet je een nieuwere versie van de iOS 7-beta installeren of downgraden naar iOS 6.

Hoe zit het eigenlijk met de andere iOS 7-betaversies? Draai je nog een oudere beta, dan is het zaak om de uiterste houdbaarheidsdatum in de gaten te houden. Hieronder vind je een lijst met data waarop iOS 7-beta’s niet meer gebruikt kunnen (of konden) worden:

  • iOS 7 beta 1: 24 juli 2013
  • iOS 7 beta 2: 8 augustus 2013
  • iOS 7 beta 3: 29 augustus 2013
  • iOS 7 beta 4: 12 september 2013
  • iOS 7 beta 5: 6 oktober 2013
  • iOS 7 beta 6: 6 oktober 2013

We verwachten dat Apple in september iOS 7 al publiekelijk beschikbaar zal stellen. Gebruikers van de laatste betaversie komen dus niet in de problemen, want er is nog tijd genoeg om te downgraden of een beta te installeren die tot 6 oktober geldig is.

Let op! Beta’s van iOS 7 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 7-betasoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:25
Categorie iOS
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.