Leesvoer: The Macintosh Way van Guy Kawasaki als gratis ebook

Guy Kawasaki geeft zijn boek The Macintosh Way gratis weg aan iedereen die hem volgt op Twitter. Het boek vertelt over het verkopen van technologieproducten en de begindagen van Apple.

kawasaki alltopIn de jaren 80 en 90 was Guy Kawasaki de man die als ‘evangelist’ het enthousiasme voor de Mac probeerde over te dragen. Kawasaki was onderdeel van het team dat de marketing van de eerste Mac’s moest regelen en deed dat met veel succes. Hij werd een voorbeeld voor anderen die technologieproducten aan de man willen brengen. Tegenwoordig is Kawasaki eigenaar van AllTop, een agreggatiesite waar hij tot vervelens toe reclame voor maakt via Twitter. Voor Mac-gebruikers van het eerste uur is er eigenlijk weinig reden om Kawasaki nog langer te volgen. Maar daar is verandering in gekomen.

Kawasaki heeft namelijk recent de rechten op zijn boek ‘The Macintosh Way: The Art of Guerilla Management’ (uit 1989) teruggekregen. Hij heeft daarom besloten om dit boek als ebook weg te geven aan iedereen die hem op Twitter volgt. Op de site freemacway.com kun je laten verifiëren of je inderdaad een follower van @guykawasaki bent. Is dat het geval, dan krijg je een DM met opnieuw een verwijzing naar @alltop en instructies hoe je je boek gratis in ontvangst kunt nemen. Het boek is in pdf-formaat en bijvoorbeeld via iBooks te lezen (sleep het bestand gewoon naar je iTunes-bibliotheek op de desktop).

The-Macintosh-WayThe Macintosh Way is leerzaam leesvoer voor mensen die met technologie en business te maken hebben. Je leest tussen de bedrijven door ook over de geschiedenis van Apple. De ondertitel ‘The Art of Guerilla Management’ doet misschien wat denken aan de aparte managementstijl van Steve Jobs, maar Kawasaki schreef zijn boek op een moment dat Steve Jobs niet meer als CEO bij Apple werkzaam was.

Mocht je de smaak te pakken hebben, dan heeft Kawasaki nog een tweetal andere boeken in hetzelfde genre, waarvoor je zult moeten betalen: Selling The Dream (1992) en The Art of the Start (2004) over start-ups. In iBooks zijn The Art of the Start ($19,99), Reality Check ($19,99) en Hindsights ($9,99) te koop.

Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2010, 21:41
Categorie Apps
Onderwerpen apple, mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.