lastpass-computers

LastPass wachtwoordenapp nu op de Mac

LastPass voor Mac is nu te downloaden. Met deze app beheer en genereer je veilige wachtwoorden nu in aparte apps voor iOS en Mac.

lastpass-computersHoe belangrijk unieke wachtwoorden zijn, bleek eerder vandaag nog maar eens. Heel wat mensen blijken ‘123456’, ‘password’ of ‘qwerty’ te gebruiken als wachtwoord, bleek uit een onderzoek van SplashData naar gehackte wachtwoorden. 1Password is dan een voor de hand liggende oplossing, maar LastPass is óók een goede kandidaat. Helemaal nu deze aanbieder een Mac-app heeft uitgebracht.


Het is belangrijker dan ooit om een slim wachtwoord in te stellen. Voor elke online dienst een uniek en veilig wachtwoord is best haalbaar, maar dan moet je wel een app hebben die je zowel op de Mac, op de iPhone en iPad kan raadplegen. Met LastPass kan dat nu een stuk makkelijker dan voorheen. LastPass had al een browser-extensie en een webversie. De los verkrijgbare Mac-app zorgt ervoor dat je op de desktop nog makkelijker door je wachtwoorden kunt bladeren. De app kan snel zoeken en bevat een extra beveiligingscheck, die aangeeft hoe veilig jouw wachtwoorden nou eigenlijk zijn. In onderstaande afbeelding is te zien dat de score 81% (van de maximaal 100%) is.

lastpass beveiligingscheck

Lees ook: Nu investeren in betere wachtwoorden op iPhone

In de digitale kluis van LastPass sla je inloggegevens, creditcardgegevens en informatie van je bank op. Maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken om privénotities af te schermen voor andere mensen. De app genereert veilige wachtwoorden, waarbij je aangeeft wat de eisen zijn: bijvoorbeeld het aantal karakters en het voorkomen van getallen en speciale tekens.

De Mac-app werkt offline en is dus ook te gebruiken wanneer je in een vliegtuig zit. De app is gratis te gebruiken, maar wil je de reclamebanners kwijt en wil je tweestapsverificatie gebruiken, dan kost dat $12 per jaar.

Tip: de app is nog maar net beschikbaar gesteld. Via de zoekfunctie kan het zijn dat LastPass nog niet vindbaar is. Gebruik in dat geval de directe link.

Ook verkrijgbaar:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.