shutterstock_186489338

Selfie App voor Mac maakt elke dag automatisch een selfie

De Selfie App voor Mac maakt elke dag automatisch een selfie. Ook handig bij dieven en nieuwsgierige huisgenoten die aan jouw Mac zitten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

shutterstock_186489338Als je elke dag een selfie neemt, kun je jezelf langzamerhand zien veranderen: je liet je haar groeien, zag er in een bepaalde periode vermoeid uit en de paar kilo die je bent kwijtgeraakt zijn ook te zien aan een smaller gezicht. Best leuk, maar het dagelijks maken van een selfie is gedoe. Voor je het weet vergeet je een dag en is je collectie incompleet. De Selfie App biedt de oplossing: deze Mac-app maakt elke dag automatisch een selfie, zodat je er niet naar om hoeft te kijken. Enig minpuntje: omdat je niet zelf op de knop drukt, sta je er niet altijd op je voordeligst op.

OK, er is nog een ander minpuntje: de prijs van deze app. Voor €4,99 haal je Selfie App uit de Mac App Store en dat is een behoorlijke prijs voor een app die alleen maar een foto maakt en er niet eens zo bijzonder uitziet.

selfie-app-mac

Maar het idee is goed: bij het openen van je MacBook of het uit slaapstand halen van je iMac zorgt deze app ervoor dat automatisch een selfie wordt gemaakt. Dit gebeurt nog vóór het inloggen, dus de app is ook meteen handig als je wilt weten hoe de dief van je MacBook eruit ziet. Of als je bang bent dat huisgenoten wel eens gebruik maken je Mac. De foto’s worden bewaard op Dropbox of iCloud Drive. Handig, want als je MacBook zoekraakt, heb je nog steeds de foto’s.

Openingsafbeelding: Shutterstock, Katerina Planina

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2015, 22:40
Categorie Mac & macOS
Onderwerp selfie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.