Macintosh-Phone

Met een Macintosh Phone was je in 1987 vast heel cool

"Een telefoon voor ieder moment. Bel op twee manieren met onze revolutionaire Scrolling en Dialling Mode. Dit is de Macintosh Phone."

Macintosh-Phone“De Macintosh Phone. Een telefoon voor ieder moment, met een intern geheugen van 512Kb. Bel op twee manieren met onze revolutionaire Scrolling en Dialling Mode. Welkom bij het nieuwe telefoneren!”

Zo had een reclame de Macintosh Phone vast omschreven, als hij daadwerkelijk in 1987 was verschenen. Dit concept laat zien hoe de eerste iPhone eruit had gezien in de jaren negentig.

Terug in de tijd

Terwijl designers over elkaar heen vallen om hun visie op de iPhone van de toekomst te laten zien, pakt Pierre Cerveau het anders aan. Hij ontwierp een toestel dat Apple uit had kunnen brengen als ze de iPhone twintig jaar eerder hadden uitgebracht. Niet in 2007 dus, maar 1987. Kijk en huiver.

Macintosh-Phone
Macintosh-Phone

iPod Classic-stijl

Op het eerste gezicht heeft de Macintosh Phone wel iets weg van de iPod Classic, wat waarschijnlijk vooral aan het kleine scherm en het draaiwiel ligt. Dit wiel gebruik je niet alleen om een nummer in te vullen, maar ook om te scrollen. Met de ronde knop in het midden selecteer je vervolgens de persoon die je wilt bellen.

Het retro-fantasietoestel is voorzien van de klassieke Macintosh kleuren en het regenbooglogo op de achterkant zal menig fanboy-hart sneller laten kloppen. Natuurlijk is er op de achterkant ook plaats om de opslagcapaciteit van 512Kb te laten zien. Daar had je in die tijd vast iets aan gehad.

Macintosh-Phone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2015, 15:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen concept, macintosh

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.