‘iPad wordt het meest gebruikt om te e-mailen’

Onderzoek van Gartner beweert dat de iPad en andere tablets vooral worden gebruikt om e-mail op te checken. E-mail wordt opgevolgd door het lezen van nieuws, dat wordt gedaan door 69 procent van de gebruikers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad mailTablets worden het meeste gebruikt om e-mail op te lezen. Dit concludeert een onderzoek van Gartner, waarbij verschillende Amerikaanse en Australische tabletbezitters werden ondervraagd. Maar liefst 81 procent van de tabletgebruikers zou er zijn mail op bekijken. De tablet wordt volgens Gartner ook veel gebruikt om het lezen van papieren bronnen te vervangen: 50 procent zou inmiddels liever nieuws, kranten en boeken op een scherm lezen.

Het onderzoek kijkt naar alle beschikbare tablets. De kans is alleen groot dat overwegend veel deelnemers een iPad en niet een andere tablet in handen hadden. De iPad bleek meerdere malen al de meestgebruikte tablet te zijn. Uit een recent onderzoek bleek dat het merendeel van de Nederlandse tabletbezitters ook een iPad in huis heeft.

Het bekijken van e-mail wordt opgevolgd voor het lezen van nieuws, iets waar 69 procent van de gebruikers de tablet voor gebruikt. 63 procent van de tabletbezitter zoekt de weersverwachting op, terwijl 62 procent sociale netwerken bekijkt. Onderaan de top 5 staat gaming, waar 60 procent de tablet voor gebruikt.

De helft van alle tabletgebruikers leest graag nieuws, kranten en boeken op een tablet, terwijl één op de drie tabletbezitters hem gebruikt om er boeken op te lezen. Een percentage dat een stuk hoger ligt dan bij andere apparaten. 13 procent doet hetzelfde op computers, terwijl 7 procent er mobiele telefoons voor gebruikt. Gartner verbaast zich over het grote aantal gebruikers dat er geen moeite mee zegt te hebben om papieren media op de iPad te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2012, 21:11
Categorie Achtergrond
Onderwerp onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.