Ladibird: spiegelloze camera met grote sensor voor iPhone 5

De Ladibird is een spiegelloze iPhone-camera met een veel grotere sensor dan in andere smartphones. Je kunt hem kopen op Indiegogo.

LadibirdDe Ladibird is een flinke iPhone-case die een spiegelloze camera met een veel grotere sensor toevoegt aan je iPhone 5. Hiermee kun je volgens de makers veel mooiere portretfoto’s schieten. De 50mm-lens stelt enkel scherp op het onderwerp dat je fotografeert, waardoor de gehele achtergrond onscherp wordt. De makers zamelen geld in op Indiegogo om de productie te starten, maar helemaal transparant zijn ze daar niet over de camera-case.

De makers van de Ladibird vertellen niet hoeveel megapixel de externe camera ondersteunt. Er zou sprake zijn van een non-disclosure agreement, die ervoor zorgt dat ze dit exacte onderwerp niet mogen bespreken. Wel wordt gezegd dat de sensor ongeveer 7,5 zo groot is als de sensor in de meeste smartphone-camera’s. De grotere foto’s kunnen vanuit een bijbehorende app worden gecomprimeerd, zodat je ze alsnog makkelijk online kunt delen.

Door op Indiegogo 137 dollar te doneren krijg je in juni 2014 een Ladibird toegestuurd. Een flink bedrag voor een iPhone-case, maar volgens de plannen van de initiatiefnemers het laagste prijs die je voor de case zal betalen. De winkelversie moet namelijk 315 dollar gaan kosten. Je hebt wel minstens een iPhone 5 nodig voor de Ladibird, aangezien je de case aansluit op een Lightning-connector.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2013, 9:45
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.