Laberg SMART: Poolse kloon van de iPod touch

Het Poolse bedrijf Laberg heeft de Labert SMART ontwikkeld, een rechtstreekse kopie van de iPhone. Qua functionaliteit lijkt de kloon echter meer op de iPod touch. Goedkoop is 'ie wel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Poolse iPhone kloonHet Poolse bedrijf Laberg heeft een mp3-speler ontwikkeld die eruit ziet als de iPhone. De Laberg SMART is een 4GB mediaspeler met ingebouwde FM-radio die MP3, WAV, WMA, FLAC en AVI kan afspelen. Het apparaat heeft dezelfde zilverkleurige rand rondom het scherm, die je wel op de iPhone maar niet op de iPod touch terugvindt. Maar qua functionaliteit lijkt het toch meer op de iPod: naast muziek, radio en films afspelen kun je er verder alleen foto’s op bekijken en e-books lezen.

Dual Core-technologie blijkt ook al te zijn doorgebroken tot mediaspelers, want Laberg beweert er gebruik van te maken, gebaseerd op de oplossing van Rockchip en Wolfson. Dit zou goede geluidskwaliteit en een stevig geluid uit de ingebouwde speakers moeten opleveren. Videokijken in AVI-formaat gaat met een maximale framerate van 24 fps. De gebruiker bladert door de interface via een iPhone-achtig touchscreen of door het drukken op de drie menuknoppen.

Het 2,8 inch scherm van de Laberg SMART is iets kleiner dan die van de iPhone (3,5 inch) maar het biedt wel iets extra’s: een miniSD-kaartslot waarmee je de opslagruimte kunt uitbreiden. De prijs van deze kloon is ongeveer 110 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod, kloon, polen, pools

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.