VoIP op de iPod touch boekt vooruitgang

Een groepje hackers werkt aan een VoIP-oplossing voor de iPod touch en dat blijkt daadwerkelijk haalbaar. In Mobile Terminal is het al mogelijk om gesprekken te starten en op te hangen. De oplossing werkt via Asterisk.

Gisteravond meldde TUAW dat er ‘breaking news’ was: internetbellen (VoIP) op de iPod touch lijkt daadwerkelijk mogelijk! Op zich is het nog wat te vroeg om te juichen, want het duurt nog wel even voordat je daadwerkelijk kunt bellen. Ondertussen wordt er aardige voortgang geboekt: meerdere hackers zijn ermee bezig, maar er wordt nog versterking gezocht. Op dit moment zijn een een paar screenshots van Mobile Terminal, waaruit blijkt dat SIP-registratie en -signalen blijken te werken.

Kun je niet programmeren, maar wil je wel op een andere manier meewerken, dan zou je een iPod aan het team kunnen doneren. De screenshots zijn te vinden op deze pagina. Ze laten achtereenvolgens zien dat het mogelijk is om in te loggen, een nummer te bellen, telefoon over te laten baan, gesprek te starten en op te hangen. De oplossing maakt gebruik van Asterisk, het bekende open source telefonie-platform. De gebruiksvriendelijke interface moet je er nog maar even zelf bijdenken. Dat het mogelijk is om gesprekken te voeren, terwijl de iPod touch niet eens een microfoon heeft, komt omdat de audio input-pinnen van de Dock Connector op de iPod touch toch actief zijn. Dat was al bijna een maand geleden bekend en intussen wordt er driftig gewerkt om het voor voicememo’s en VoIP werkend te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2007, 13:07
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.