logo Google Chrome

Google Chrome update voor iOS schakelt alternatieve toetsenborden uit

Google heeft de ondersteuning voor alternatieve toetsenborden in de iOS versie van Chrome uitgeschakeld. Een bug in iOS 9 zou zorgen voor crashes van de mobiele webbrowser.

logo Google ChromeGebruik je graag Google Chrome en vind je het fijn om te typen op één van de vele alternatieve toetsenborden? Dan is er slecht nieuws, want met de update van vandaag heeft Google de alternatieve toetsenborden uitgezet. Het is nu alleen nog mogelijk om gebruik te maken van het standaard toetsenbord.

Geen alternatieve toetsenborden door bug iOS 9
Sinds iOS 8 is het op de iPhone en iPad mogelijk om alternatieve toetsenborden in te stellen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld te typen door te vegen met Swiftkey of kun je rechtstreeks vertalen vanuit het toetsenbord van iTranslate. Dit werkte normaal gesproken in het hele besturingssysteem, dus ook in apps van derden. Toch heeft Google alternatieve toetsenborden in haar webbrowser Chrome voor iOS uitgeschakeld.

In de Amerikaanse update-omschrijving wordt gemeld dat dit komt door een bug in iOS 9. Google Chrome in combinatie met alternatieve toetsenborden zou zorgen voor crashes, waardoor deze nu dus uitgeschakeld zijn. Zodra dit opgelost is en Google alternatieve toetsenborden weer toestaat, lees je dat op iCulture

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2015, 9:58
Categorie Apps
Onderwerpen chrome, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.