Kwartaalcijfers Apple: minder iPhones, maar meer iPads verkocht

Apple heeft in het vierde fiscale kwartaal van 2011 een omzet van 28 miljard dollar en een winst van 6,62 miljard dollar geboekt. In totaal verkocht Apple 17 miljoen iPhones en zo'n 11 miljoen iPads.

Apple heeft vanavond de kwartaalresultaten van het vierde fiscale kwartaal van 2011 bekendgemaakt. Apple sloot het kwartaal af met een omzet van 28,27 miljard en een winst van 6,62 miljard dollar. In totaal verkocht het bedrijf ruim 17 miljoen iPhones, 11,12 miljoen iPads, 4,89 miljoen Macs en 6,62 miljoen iPods. Het kwartaal liep tot 24 september 2011, waardoor de positieve verkoopresultaten van de iPhone 4S hierin nog niet zijn meegenomen.

In vergelijking met het derde fiscale kwartaal (9,25 miljoen) gingen er meer iPads over de toonbank. Het aantal verkochte iPhones, dat in het derde kwartaal nog iets meer dan 20 miljoen bedroeg, nam met ongeveer drie miljoen af. Dit zou vooral komen, omdat mensen op de nieuwe iPhone hebben gewacht. Apple introduceerde deze op 4 oktober. Het aantal verkochte Macs steeg met bijna een miljoen apparaten. De iPod deed het opnieuw minder goed. De verkopen daalden met 27 procent tot zo’n 6,6 miljoen. Desondanks is de iPod touch nog altijd goed voor de helft van alle iPod-verkopen.

Apple’s omzet bleef in vergelijking met vorig kwartaal gelijk, maar de winst daalde wel. Apple spreekt zelf van een recordverkoop voor zowel de Mac als de iPad. De verkopen van Apple’s tablet stegen met 166 procent en de notebook en desktops met 26 procent. De jaaromzet van Apple is gegroeid naar 108 miljard dollar. Voor het eerste fiscale kwartaal van 2012 verwacht Apple een omzet van 37 miljard dollar, mede gestuwd door de aankomende periode met feestdagen (in de VS). Verwachtingen van Apple zijn doorgaans aan de voorzichtige kant, waardoor volgens kenners een omzet van rond de 40 miljard dollar waarschijnlijk is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2011, 23:12
Categorie Apple
Onderwerpen financieel, kwartaalcijfers, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.