Leestekens en smileys gebruiken in Siri

In Siri kun je ook leestekens gebruiken. In een lijstje van Crush Apps zie je welke opdrachten je moet geven om bepaalde leestekens, smileys en bijzondere opdrachten te geven.

apple-siri-icoonMensen die Dragon-spraaksoftware gewend zijn, kennen de gewoonte dat je “punt” en “nieuwe regel” moet dicteren. Bij Siri blijkt dat ook mogelijk. Ik kwam daar op eigen houtje achter toen ik tijdens het gebruik van Siri het woord “period” gebruikte. Ik bedoelde eigenlijk het Engelse woord voor “periode”, maar Siri vatte het op als een punt-leesteken. Standaard levert Apple niet een handleiding bij Siri, al geven ze wel een lijst met suggesties als je op het i-teken drukt. Gelukkig heeft Jim Rhoades van Crush Apps een flinke lijst gemaakt van commando’s die je Siri kunt geven. Zeg bijvoorbeeld “all caps” om een zin in hoofdletters te schrijven. Of “open parenthesis” om haakjes te openen. Een liggend streepje is een “dash” en een verbindingsstreepje binnen een woord is een “hyphen”.

Wie niet zo thuis is in Engelse taalkundige begrippen moet het lijstje zeker even doorkijken. Een euroteken krijgen je makkelijk in beeld door “euro sign” te zeggen. Wil je een knipogende smiley, dan is “winky” de juiste opdracht. Handig om te weten.

Meer info: More Fun With Siri Dictation

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 8:00
Categorie iOS
Onderwerpen dicteren, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.