‘Eén op de drie iOS-apparaten draait op iOS 5’

Analistenbureau Localytics heeft gekeken naar hoeveel mensen inmiddels iOS 5 hebben geïnstalleerd. De conclusie: op 1 van de 3 iOS-apparaten vind je inmiddels het nieuwe OS. Vooral op de iPad 2 wordt hij geïnstalleerd.

iOS 5We kunnen moeilijk om het succes van iOS 5 heen: de lancering van het nieuwe OS veroorzaakte serverproblemen bij Apple en zorgde voor gigantisch veel internetverkeer in onder andere Engeland. Analistenbureau Localytics is erachter gekomen dat iOS 5 nu al op 1 van de 3 iOS-apparaten is geïnstalleerd. Vooral iPhone 4 en iPad 2-bezitters werken al met iOS 5.

Localytics vergeleek het iOS-gebruik van 17 oktober met dat van 12 oktober, de dag dat iOS 5 uitkwam. Hierdoor zagen ze hoeveel mensen er in de tussentijd zijn geüpgrade naar iOS 5. Het resultaat hebben ze samengevat in de onderstaande staafgrafiek. 36 procent van de iPad 2-bezitters installeerde iOS 5, het hoogste aantal in de grafiek. De iPhone 4 zit hier een procent onder. iOS 5 vind je een stuk minder terug op de vierde generatie iPod Touch: slechts 17 procent maakte van de update gebruik.

Localytics iOS 5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2011, 21:15
Categorie iOS
Onderwerpen analyse, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.