TankBot robotauto met iPhone-bediening nu te koop

TankBot is een auto die je met een iPhone- of Android-app kunt bedienen. De robot-autootjes zijn nu te koop voor 25 dollar. De TankBot kan ook zelf z'n weg vinden in een doolhof.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tankbots-iosDe verkoop van de TankBot-autootjes is begonnen. Deze auto’s zijn bedoeld voor kinderen en volwassenen die van robotjes houden en kwamen in januari al eens voorbij op iPhoneclub. Toen waren ze nog niet verkrijgbaar, maar inmiddels heeft een aantal retailers de autootjes in het assortiment opgenomen. De TankBots zijn voorzien van infrarood-sensoren zodat ze door doolhoven kunnen navigeren. Er is ook een universele afstandsbediening, die je op de audiopoort van een iOS- of Android-toestel aansluit.

Met de bijbehorende app kun je de TankBot daarna besturen. Op het scherm zie je een virtuele joystick of pijl om de richting te bepalen. De TankBots spelen geluidjes af en knipperen wanneer je ze niet bestuurt. Grappig is dat de TankBots zelfstandig hun weg kunnen vinden in een doolhof. Je kunt ze ook vrij laten rondrijden in huis. Of je kunt ze zelf besturen via je smartphone. Het is mogelijk om eerdere TankBots naast elkaar te gebruiken, omdat ze elk op een andere frequentie werken. Als je een circuit bouwt, kun je zelfs een multiplayer-racewedstrijd organiseren.

Je laadt de TankBot op via een oprolbare usb-kabel die standaard al in het apparaatje aanwezig is. Na 40 minuten laden kun je de autootjes 15 minuten laten rondrijden. Extra batterijen zijn daarom niet nodig. Het tijdschrift Popular Sciences reikte daarom al de ‘Best of Toy Fair 2011’-prijs uit aan de fabrikant van TankBot, omdat ze zo veelzijdig zijn en geen extra batterijen nodig hebben, waardoor ze milieuvriendelijker zijn.

Voor 25 dollar exclusief verzendkosten koop je een TankBot, naar keuze in groen, oranje, blauw of zwart.

Meer info: TankBot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2011, 19:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen robot, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.