apple watch sport bandjes

Zo krasbestendig is het Ion-X glas van de Apple Watch Sport

Het Ion-X glas van de Apple Watch Sport blijkt behoorlijk bestand tegen krassen. Maar er is één ding waardoor het scherm toch krast.

apple watch sport bandjesWe hebben op iCulture al een video laten zien, waaruit blijkt dat het saffierglas van de Apple Watch heel krasbestendig is. Saffier bleek heel wat krassen door sleutels en andere harde voorwerpen te kunnen doorstaan. Maar hoe zit het met de Apple Watch Sport, die immers voorzien is van een heel andere glassoort: Ion-X? Een nieuwe video levert het bewijs dat Ion-X glas ook heel goed bestand is tegen krassen.


Lees ook: Saffierglas of Ion-X glas: wat zijn de verschillen?

De video is gemaakt door Unbox Therapy en laat zien hoe je Ion-X glas zou kunnen krassen met sleutels, een mes, staalwol en schuurpapier. Dat lijkt wat vergezocht, want wie gaat nou met schuurpapier zijn scherm bewerken? Maar het laat wel meteen zien wat er gebeurt als de Apple Watch uit je handen glipt en over de scherpe steentjes van het trottoir glijdt.

De Ion-X schermpjes die in de video te zien zijn, werden gekocht van blogger Sonny Dickson. Het zou gaan om dezelfde schermpjes die Apple in de Apple Watch Sport gebruikt. Onderstaande video is vrij lang. Als je meteen naar het gedeelte wilt gaan waar het glas wordt mishandeld, moet je naar 2:30 minuten springen.

Het blijkt dat sleutels, messen en staalwol het scherm niet echt beschadigen. Maar bij schuurpapier blijkt toch dat het scherm behoorlijk krast. Slijtage door dagelijks gebruik is dus geen probleem, maar je moet de Apple Watch Sport niet constant over ruwe oppervlakken schuiven, die vergelijkbaar zijn met schuurpapier. Saffierglas blijkt trouwens beter bestand tegen schuurpapier, maar is ook een stuk duurder in aanschaf: voor de Apple Watch Sport betaal je €399 en voor de Apple Watch van staal €649. Die hogere prijs heeft niet alleen te maken met het duurdere saffierglas, maar ook met het gebruik van duurder materiaal voor de behuizing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2015, 10:39
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch sport, glas, krassen
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.