ibox-nano-3d-printer

iBox Nano: kleine 3D-printer met iPhone-app

De iBox Nano 3D-printer laat je vanaf je iPhone kleine objecten afdrukken, zoals bijvoorbeeld pionnen. De 3D-printer gebruikt hiervoor een speciale app.

ibox-nano-3d-printerWe lezen steeds vaker over 3D-printers waarmee je driedimensionale objecten kunt afdrukken, zoals bijvoorbeeld hoezen of beeldjes. Het merendeel van deze apparaten heeft echter een fors prijskaartje. Maar niet de iBox Nano op Kickstarter: deze 3D-printer wordt aangeboden vanaf 269 dollar. Daarnaast werkt hij met behulp van een speciale iOS-app.

De iBox Nano lijkt zijn prijskaartje te danken aan zijn formaat: de printer is slechts 24 centimeter hoog en weegt iets meer dan een kilo. Hierdoor kun je de printer ook makkelijk met je meenemen, maar dit formaat brengt een nadeel met zich mee: je kunt enkel vrij kleine objecten afdrukken. Volgens de makers kan je onderwerp maximaal 4 bij 2 bij 9 centimeter groot worden. De printer is hiermee ideaal voor bijvoorbeeld het maken van pionnen voor bordspellen, maar een iPhone-case krijg je er niet uit.

Vanuit de iOS-app kun je objecten kiezen om af te drukken. Heb je geen iPhone of iPad bij de hand, dan is er ook een Android-applicatie. Op computers is de printer toegankelijk vanuit je webbrowser. Je gebruikt dan een speciale webapp.

Een donatie van minstens 269 dollar op Kickstarter verzekert je van een iBox Nano. Dat is exclusief verzendkosten: je moet voor verzending naar Nederland of België nog eens 50 tot 60 dollar extra betalen. Uiteraard moet het project succesvol worden afgerond voordat je bedrag wordt afgeschreven. Op het moment van schrijven hebben de makers nog elf dagen om het streefbedrag van 300.000 dollar in te zamelen – en ze zijn er al bijna.

Tipgever: Nick

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2014, 11:32
Categorie Accessoires
Onderwerpen 3d, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.