KPN stuurt sms naar Nederlandse klanten met iPad 3G

KPN stuurt een relameboodschap per sms naar klanten met een iPad 3G. Ze worden opgeroepen om hun voicemail te laten inspreken door een professioneel stemmenbureau.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

kpn smsHet is vandaag niet de meest fortuinlijke dag voor KPN. Ze kwamen negatief in het nieuws, toen bleek dat ze het mobiele dataverkeer van klanten hadden geanalyseerd. KPN zou als eerste operator ter wereld gebruikmaken van Deep Packet Inspection (DPI), waarbij ze precies kunnen zien welk type apps je gebruikt. Op de iPad hebben ze nu ook een ‘primeur’ die niet bij alle gebruikers even goed zal vallen: KPN stuurt reclameberichten naar klanten met een iPad 3G.


De sms-boodschap maakt reclame voor een KPN-dienst, waarbij je je voicemail gratis kunt laten inspreken door een professionele stem. Dat je sms-berichten op een iPad kunt ontvangen, was al eerder vastgesteld bij iPads met jailbreak. Op een gewone iPad 3G zonder jailbreak blijken ze echter ook gewoon binnen te komen. De iPad heeft standaard echter geen mogelijkheid om te antwoorden. Het tegenhouden van deze ‘KPN-spam’ is dan ook lastiger dan gedacht; om de berichten stop te zetten moet je namelijk een boodschap met de tekst ‘stop’ terugsms’en naar nummer 1683.

Wil je sms-berichten ontvangen en versturen vanaf je iPad zonder jailbreak, dan kun je bijvoorbeeld Simple SMS installeren. Heb je wel een jailbreak uitgevoerd, dan kun je bijvoorbeeld Swirly SMS gebruiken.

kpn sms bericht

Tipgever: Stephan via Twitter

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:10
Onderwerpen
,
Categorie
Providers

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.