KPN: nieuwe abonnementen met toestellease en losse databundels vanaf 30 juli

KPN voert vanaf 30 juli 2012 nieuwe abonnementen in. Toestellease en los verkrijgbare databundels moeten de klant overhalen. Een iPhone 4S kost straks 31 euro per maand bovenop je abonnement.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone 4s kpn abonnementenKPN is nog steeds op zoek naar de meest ideale abonnementsvorm. Vanaf 30 juli zullen er nieuwe tarieven worden ingevoerd, waarbij de hoeveelheid data niet langer afhankelijk is van de gekozen belminuten. KPN heeft de nieuwe abonnementen tijdens een presentatie uiteengezet. Vanaf 30 juli geldt een instaptarief van 10 euro per maand, waarbij onbeperkt gratis bellen naar mobiele KPN-nummers is inbegrepen. Daar bovenop kiest de klant een bel- en sms-bundel (vanaf €6 per maand) en een internetbundel (vanaf €10 per maand). Voor de telefoon moet vervolgens per maand worden bijbetaald: voor bijvoorbeeld een iPhone 4S betaal je 31 euro per maand. De goedkoopste toestellen kosten 5 euro per maand.

Zoals bij alle abonnementswijzigingen gelden de nieuwe tarieven alleen voor mensen die vanaf 30 juli een nieuw abonnement afsluiten of hun bestaande abonnement verlengen. Geïnteresseerde klanten kunnen vanaf vandaag al inschrijven voor het nieuwe abonnement.

De kosten van een abonnement zijn straks bij KPN als volgt opgebouwd:

Instapkosten

Dit is een bedrag van 10 euro per maand, dat voor iedereen geldt en voor iedereen gelijk is. Er zitten nog geen belminuten, sms’jes of data in, maar je kunt wel onbeperkt bellen naar andere mobiele KPN-nummers.

Bel- en sms-bundel

Om te bellen en sms’en kies je uit onderstaande bundels:

  • 100 minuten/sms’jes: €6
  • 250 minuten/sms’jes: €10
  • 600 minuten/sms’jes: €20
  • onbeperkt aantal minuten/sms’jes: €40

Databundel

Bij de databundels is de snelheid afhankelijk van de gekozen bundel. Je hebt keuze uit drie stuks:

  • 250 MB: €10 (2,0 Mbps)
  • 1000 MB: €15 (7,2 Mbps)
  • 2500 MB: €25 (14,4 Mbps)

KPN geeft de klanten 5GB online opslagruimte met automatische back-up en de mogelijkheid om het toestel op afstand terug te vinden en uit te schakelen, al is nog onduidelijk of dit ook voor de iPhone gaat gelden.

Telefoonlease

Wil je een telefoon bij je abonnement, dan moet je voortaan een maandelijks bedrag betalen. Deze toestellease was al bij Hi ingevoerd. Het goedkoopste toestel kost 5 euro per maand en bij duurdere toestellen loopt dit op tot de al genoemde 31 euro per maand voor een iPhone 4S. Een HTC One X kost 25 euro per maand.

Nu is het nog zo, dat toestellen als de Galaxy S II en S III gratis worden weggeven bij een abonnement. Dat is straks niet meer zo: voor duurdere smartphones zal maandelijks een hoger bedrag moeten worden bijbetaald. Voor de positie van de iPhone 4S ten opzichte van de goedkopere Android-toestellen lijkt dit gunstig te zijn, omdat je de iPhone zelden gratis krijgt bij een abonnement. Straks zal ook voor de Android-toestellen maandelijks flink moeten worden bijbetaald. Voor de consument zal het even wennen zijn, dat je bij de aanschaf van een nieuwe telefoon niet langer een vast bedrag ineens betaalt, maar per maand afrekent. Kies je een iPhone 4S met relatief bescheiden bundels van 250 belminuten en 250MB dataverkeer, dan kost dat voortaan 61 euro per maand.

KPN voert de nieuwe abonnementen in om de klanten beter voorspelbare kosten voor te schotelen en meer keuzevrijheid te bieden. Momenteel is de databundel bij KPN gekoppeld aan het aantal belminuten. Wie veel wil internetten, zal ook een grote belbundel moeten aanschaffen. Vanaf 30 juli gaat KPN terug naar de situatie van vroeger, waarbij je een losse databundel afsloot bij je abonnement. Maandelijks heb je straks de mogelijkheid om de bundels naar boven of beneden aan te passen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:35
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.