KPN-dochter MTV Mobile past mobiel internet aan

MTV Mobile heeft de voorwaarden voor mobiel internet veranderd. De snelheid is verhoogd maar mobiel internet heeft voortaan wel een datagrens van 1 GB. Daarboven gaat de snelheid omlaag.

mtv mobile iphoneKPN en Hi hebben al nieuwe abonnementen aangekondigd, die in september ingaan. Dochterbedrijf MTV Mobile blijkt per 1 augustus echter ook de voorwaarden te hebben aangepast. Het goede nieuws: de snelheid van mobiel internet gaat omhoog. Maar daar staat tegenover dat de Fair Use Policy is ingeruild voor een datagrens van 1 GB. Dit geldt voor alle abonnementen. Net als bij T-Mobile ga je niet bijbetalen als je over de grens van 1 GB heen gaat, maar de snelheid gaat wel omlaag.


Bij MTV Mobile gaat de snelheid na verbruik van 1 GB dataverkeer omlaag naar 384 kbps (downloaden) en 128 kbps (uploaden). Bij T-Mobile ligt de snelheid veel lager bij het overschrijden van de grens: 64 kbps (up/down). Dit is een snelheid waarbij je niet meer goed kunt internetten, terwijl de snelheid bij MTV Mobile nog wel enigszins werkbaar is, al gaat het niet snel. De beloofde snelheid van 384 kbps is vergelijkbaar met EDGE, een tikje sneller dan gewone GPRS.

Er zijn nu nog maar weinig aanbieders overgebleven die een Fair Use Policy hanteren. Rabo Mobiel is één ervan: zij bieden via het netwerk van KPN een databundel met Fair Use Policy voor 10 euro per maand, maar dan zit je wel vast aan een tamelijk trage snelheid van 128 kbps (down).

MTV Mobile richt zich op jongeren tussen 16 en 28 jaar, met name smartphonegebruikers en mensen die een grote bel- en sms-bundel nodig hebben. Het meest uitgebreide abonnement is MTV Pack 124,50 met 1.100 belminuten of 550 sms’jes. Er zijn diverse uitbreidingspakketten voor mensen die zware gebruiker van sms zijn. De internetsnelheid bij MTV Mobile is onder de nieuwe voorwaarden overigens wel verhoogd naar 3,6 Mbps down (was 768 kbps) en 348 kbps up (was 128 kbps).

MTV Mobile verkoopt ook de iPhone. Door de vernieuwde voorwaarden is het aanbod slechter geworden, maar het kan zijn dat je in vergelijking met de andere aanbieders toch gunstiger uit bent als veelverbruiker van mobiele data. Als voorbeeld: de 32 GB iPhone 4 kost €299 bij afsluiting van een MTV iPhone Pack 79,50.

Meer info: MTV Mobile

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.