10-jarige hacker ontdekt ‘lek’ in iOS-games

Een aantal iOS games blijkt vatbaar voor manipulatie van de spelvoortgang, door met de interne klok te rommelen en de internetverbinding te blokkeren. Dat heeft een 10-jarige hacker bewezen op Defcon Kids 2011.

Defcon hacker 10 jaarDoor Wi-Fi op de iPhone, iPad of iPod touch uit te schakelen en vervolgens de tijd van het toestel in kleine stapjes vooruit te zetten, kun je omzeilen dat je een tijd moet wachten op de volgende oogst in Farmville of de volgende verdieping in Tiny Tower. Dat is een trucje waarmee enkelen van onze lezers al eerder op de proppen kwamen. Op de hackersbijeenkomst Defcon Kids voerde de 10-jarige hacker CyFi het trucje ook uit en haalde daarmee vandaag de wereldwijde pers.

CyFi laat voorlopig in het midden welke games vatbaar zijn voor de hack, maar uit de reacties op onze site hebben we vernomen dat in ieder geval het simulatiespelletje Tiny Tower kwetsbaar is voor het vooruit zetten van de tijd. De 10-jarige dame wil de betreffende ontwikkelaars eerst enige tijd gunnen het lek te dichten. Met de zogenaamde ‘exploit’ – zoals het lek op onder andere The Hacker News is genoemd – is het overigens niet mogelijk eigen code binnen iOS te draaien. Het is daarmee dus geen mogelijke opening voor een nieuwe jailbreakmethode of een beveiligingsrisico.

Via BBC News

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2011, 16:04
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, defcon, hackers, tiny tower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.