Kevin Lynch (Adobe) haalt uit naar Jobs

Adobe CTO Kevin Lynch legt uit waar volgens hem het probleem ligt met Apple en Flash: dit is, volgens Lynch, Apple's manier om ontwikkelaars aan zich te binden.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

Adobe heeft weer wat van zich laten horen in het conflict tussen Flash en de iPhone. Volgens CTO Kevin Lynch werken Flash-applicaties prima op de iPhone en is dat juist dé reden waarom Apple het niet toelaat. Apple wil door het uitsluiten van Flash de kwaliteit van apps bewaken. Maar Lynch denkt dat het probleem juist ligt bij het feit dat er met Flash ook hele goede apps gemaakt kunnen worden. Hij zegt dat door Flash of een van Adobe’s andere ontwikkeltools uit te sluiten, ontwikkelaars gedwongen worden apps speciaal voor iPhone OS te maken.

Afgelopen maand introduceerde Adobe een functie in Flash Professional CS5 die Flashcode converteert naar iPhone-formaat. Hiermee zou het niet nodig zijn om kennis te hebben van de iPhone-programmeertaal. Maar een aantal dagen voordat Flash Professional CS5 uit zou komen, kwam Apple met de nieuwe SDK voor iPhone OS4, inclusief de gevreesde update van een van de voorwaarden.

Door Flash en andere technologieën niet op de iPhone toe te laten houdt Apple innovatie tegen. “Het gaat erom dat een ontwikkelaar kan kiezen welke techniek hij gebruikt om iets te maken,” zegt Kevin Lynch. Hij vergelijkt Steve Jobs met een spoorwegfabrikant uit de negentiende eeuw, die wil dat alleen zijn treinen op zijn sporen rijden. Adobe wil hier niet aan mee doen: “Er moet vrijheid van transport zijn.”

Tot slot deelde Lynch mee: “Het gaat niet om HTML vs. Flash, want die leven al een jaar of tien zij aan zij. Dit is een van de redenen waarom wij gaan proberen om ook voor HTML5 de beste tools van de wereld te maken.”

Bron: PC world

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2010, 19:47
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen adobe, apple, flash, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.