Kensington BungeeAir-sleutelhanger vindt je iPhone terug

De Kensington BungeeAir Power is een beveiligingssysteem voor je iPhone. Ben je buiten bereik van je toestel, dan piept je sleutelbos.

Kensington BungeeAirVandaag presenteerde Kensington twee nieuwe producten, waaronder de SecureBack. Dit is een iPad 2-case die de tablet aan een beveilingssnoer koppelt en die we eerder vandaag al bespraken op iPadclub. Het andere nieuwe product is de BungeeAir Power, een beveiligingssysteem voor je iPhone, die je via een sleutelhanger waarschuwt als je jouw smartphone vergeet mee te nemen. Ben je buiten het bereik van je toestel, dan gaat hij automatisch op slot. De bijbehorende case heeft ook een extra batterij om je telefoon te laden.

Kensington BungeeAirDe seutelhanger (door Kensington omgedoopt tot Fob) blijft via Bluetooth in contact met je iPhone. Verliezen deze twee de verbinding met elkaar, dan begint de sleutelhanger luid te piepen en te trillen om jou er aan te herinneren dat je de telefoon vergeet mee te nemen. Wanneer je langer dan zes seconden van je iPhone gescheiden bent wordt je toestel automatisch geblokkeerd. Je moet dan het wachtwoord van de telefoon invoeren om weer toegang te krijgen. Je wordt door gepiep gewaarschuwd wanneer iemand de Kensington-case van je iPhone probeert te verwijderen.

Weet je niet waar je telefoon ligt, dan hoef je enkel op een knop van de Fob te drukken om hem te laten piepen. Hetzelfde principe werkt ook andersom: ben je je sleutels kwijt, dan kun je via de BungeeAir-app een signaal naar de sleutelhanger sturen om te gaan trillen en piepen, zodat je ze makkelijk terugvindt.

Kensington BungeeAir

BungeeAir Power communiceert niet direct met je telefoon, maar met de case die je erbij krijgt. Een noodzakelijk kwaad: de iPhone kan namelijk niet door Bluetooth-accessoires op slot, maar wel door apparaten aangesloten op de 30-pin connector. De bijgeleverde case is vrij dik en steekt een stuk extra uit, maar met reden: hierin bevindt zich ook een 1500mAh-batterij die je kunt gebruiken om je iPhone op te laden wanneer je interne batterij bijna leeg is. Deze extra batterij wordt door de case tevens gebruikt om de Bluetooth-ontvanger van stroom te voorzien.

Kensington wil de BungeeAir Power in de loop van de maand in Nederlandse retailwinkels gaan aanbieden voor 99 euro. Onder de verkopers vallen in ieder geval Dixons, Mediamarkt en Saturn. In november verschijnt de BungeeAir Protect, een 20 euro minder kostende variant zonder de externe batterij. Deze is daardoor ook iets lichter. Ergens in 2012 moet er een universele BungeeAir verschijnen, die met allemaal verschillende Bluetooth-apparaten werkt. Wij vermoeden dat deze zonder bumper zal functioneren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2011, 16:27
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, beveiliging, kensington

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.