iPad-productie in Brazilië gestart

De iPad-fabriek van Foxconn in Brazilië is klaar en kan van start gaan met de productie van iPads. Dat zegt de minister van wetenschap en technologie. Apple-partner Foxconn zou 12 miljard dollar hebben geïnvesteerd in de fabriek.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-brazilieFoxconn is in Brazilië gestart met de productie van iPads. Dat zat er al aan te komen, want de Braziliaanse minister van wetenschap vertelde aan het begin van de zomer al dat de productie in september zou beginnen. Minister Aolizio Mercadante is ook deze keer de man die de boodschap komt brengen: hij vertelde tijdens de vergadering van een overheidcommissie voor wetenschappelijke zaken, dat Foxconn’s nieuwe productiehal in Juniaí klaar is.


Mercadante zei:

Aan het begin hebben velen getwijfeld, maar nu is het de eerste keer dat de firma [Foxconn] iPads buiten het Chinese territorium gaat produceren. We maken een grote stap in de digitale voortgang van het land.

De eerste leveringen zullen vanaf december starten. De Braziliaanse regering en Foxconn hebben samengewerkt bij de bouw. In totaal zou Foxconn 12 miljard geïnvesteerd hebben in de nieuwe fabriek, waarin 175 nieuwe medewerkers zijn aangesteld. Door de productie over meerdere locaties te spreiden is Apple minder afhankelijk, bijvoorbeeld wanneer er in het Verre Oosten een aardbeving optreedt zoals recent in Japan.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:29
Categorie
iDevices

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.