Just Press Record-icoon.

Review: Just Press Record, geluidsopnames in een handomdraai

Met Just Press Record maak je in een handomdraai geluidsopnames op de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Alle opnames worden daarbij gesynchroniseerd via iCloud Drive.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Hoewel de iPhone een standaard Dictafoon-app heeft, kan het altijd beter. Just Press Record is een app waarmee je op de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch makkelijk opnames kunt maken, met een enkele druk op de knop. Daarna wordt de geluidsopname direct in iCloud Drive opgeslagen, zodat je er vanaf andere apparaten eenvoudig bij kan.

Met Just Press Record maak je geluidsopnames in een handomdraai. Met Just Press Record maak je geluidsopnames in een handomdraai.

Just Press Record: geluidsrecorder voor iPhone

In Just Press Record kun je naar hartenlust ongelimiteerd geluidsopnames maken met een simpele druk op de knop. Zolang er nog voldoende opslagruimte in iCloud is, kun je doorgaan met audio-opnames maken. Hierdoor ben je geheel afhankelijk van je eigen beperkingen, zonder dat de app jou tegenwerkt. Wil je je opname delen met vrienden, dan kun je dat eenvoudig vanuit de app doen. Ook kun je tijdens opnames gewoon gebruikmaken van de andere apps, zonder dat de opname gestopt wordt. De audiokwaliteit is prima in orde en de app werkt lekker snel.

Met Just Press Record maak je geluidsopnames in een handomdraai.   Met Just Press Record maak je geluidsopnames in een handomdraai.

Just Press Record op Apple Watch gebruiken

De Apple Watch-app van Just Press Record is aangepast voor watchOS 2 en draait daardoor native op de Apple Watch, wat wil zeggen dat de app lekker snel werkt. Handig als je in een gesprek zit en opeens denkt: “Dit wil ik even opnemen”. Mocht je niet in de buurt zijn van je iPhone, dan kun je de Apple Watch-app toch gewoon gebruiken dankzij de ondersteuning voor offline opnames maken. Op het moment dat je weer verbinding met je iPhone hebt, wordt de opname naar iCloud geüpload zodat je deze ook op andere apparaten kunt beluisteren. Bovendien is het mogelijk om je opname direct op de Apple Watch terug te luisteren, wat meer dan prima klinkt. De opnames die je met de Apple Watch maakt, zijn van uitstekende kwaliteit als je ze op andere apparaten terugluistert. Just Press Record slaat alles op in standaard iTunes-formaat (m4a, AAC).

De iPad-versie van de Just Press Record is ook aangepast voor iOS 9. Hierdoor kun je de app in Split View-mode tegelijkertijd draaien naast andere apps op je iPad. De Mac-app draait bovenin de menubar binnen OS X, waardoor je die eveneens binnen handbereik hebt. Ook zonder de Mac-app kun je door middel van de Finder eenvoudig bij de bestanden die in iCloud Drive opgeslagen staan.

Just Press Record voor de Apple Watch.   Just Press Record voor de Apple Watch.

Conclusie Just Press Record review

Just Press Record is een snelle app om simpel geluidsopnames te maken op meerdere apparaten. De app werkt op de iPhone, iPad en Apple Watch en is ook apart beschikbaar voor de Mac. Vooral op de Apple Watch maakt de app indruk met een snelle werking en prima geluidskwaliteit. Het offline geluidsopnames opnemen is ideaal als je het snel nodig hebt op een moment dat je geen iPhone in de buurt hebt, terwijl de opname automatisch geüpload wordt naar iCloud zodra je weer met je iPhone verbonden bent. De prijs van €2,99 kan je wellicht afschrikken, maar als je op zoek bent naar een duidelijke en snelle app voor geluidsopnames zonder al teveel poespas, dan ben je bij Just Press Record aan het juiste adres.

Pluspunten

  • Eenvoudig een geluidsopname maken in een handomdraai
  • Werkt op iPhone, iPad, Mac en Apple Watch
  • Alles wordt gesynchroniseerd via iCloud Drive over meerdere apparaten
  • Apple Watch-app werkt lekker snel en eenvoudig

Minpunten

  • Prijs wellicht voor wat het doet aan de hogere kant
  • Aparte duurdere aankoop van Mac-versie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2015, 18:45
Categorie Productiviteit
Onderwerpen geluid, opname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.