Kamagurka werkt 24 uur aan iPad-schildermarathon

Kamagurka gaat 24 uur schilderen op de iPad in het Stedelijk Museum. Hij gaat zo'n 70 werken maken, die hij na afloop zal vernietigen. Wel komen de werken in een bijlage van het NRC te staan.

kamagurkaDe Belgische kunstenaar Kamagurka is vanmiddag in Amsterdam begonnen aan een schildermarathon op zijn iPad. In het Stedelijk Museum zal Kamagurka 24 uur lang werken aan schilderijen. Helaas zal het nageslacht er nauwelijks van kunnen genieten, want alle werken worden na afloop van het schilderevenement vernietigd. Kamagurka is van plan om zo’n 70 werken te maken, gemiddeld zo’n 3 werken per uur. Alle werken worden meteen afgedrukt op schilderslinnen van 100 x 75 centimeter. Ze komen te hangen in de museumzaal waar de kunstenaar aan het werk is. Na afloop zal hij de kunstwerken zelf vernietigen. De restanten zullen in 8 grote urnen verkocht worden. NRC Handelsblad brengt morgen een extra bijlage uit, waarin alle werken te zien zijn.

Kamagurka zei op Radio 1: “Het is een grote vergissing om te denken dat je werk voor de eeuwigheid maakt.” Kamagurka voert de activiteit uit als onderdeel van een groter project, Move It!@TS2, waarbij mobiele technologie en kunst centraal staan. Kamagurka gaat nog de hele nacht door en verwacht bijzondere werken te gaan maken:

Ik wil voorbij de uitputting gaan. Dan kom je als kunstenaar op nieuw terrein, moeten je hersenen hun rol lossen en verlies je de controle. Eens je dat stadium hebt bereikt, kun je gefocust werken in het moment en maak je schilderijen waarvan je niet kon vermoeden dat je ze in je had.

De livestream is op Cobra.be te zien, of kijk rechtstreeks op Ustream.

Via: DeRedactie.be
Tipgever: Davy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2011, 21:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, kunst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.