Nederlanders kochten amper iPad 2 via eBay

eBay heeft een kaart gepubliceerd waarop te zien is waar de iPad 2 wereldwijd het meest naar verstuurd is op de veilingsite. Er werden minder dan vijftig exemplaren naar Nederland verscheept.

iPad2 verkopen op eBay kleinDe wereldwijde veilingsite eBay heeft een aardige grafiek de wereld in geholpen. Daarop staat waar de op eBay aangeboden iPad 2’s naartoe zijn gestuurd. Nederland kleurt er grijs op, wat inhoudt dat er minder dan vijftig nieuwe iPads naar ons land zijn verscheept. In België was Apples tablet populairder met 57 verkopen. Koploper is de Verenigde Staten. Daar werden 7.919 iPads verkocht, meer dan alle andere landen bij elkaar. Opvallend is dat het goedkoopste model (16GB, geen 3G) én het duurste model (64GB met 3G) de meest verkochte waren.

De data is afkomstig uit de periode 3 maart tot en met 24 maart 2011, uiterlijk één dag voor de Europese lancering dus. Het zijn interessante gegevens die eBay op tafel legt. Zo is 65 procent van de aangeboden dunnere iPads naar een ander land vervoerd. Bij de eerste iPad was dat nog 35 procent.

iPad2 verkopen op eBay groot
Let op: klik voor grote afbeelding

In tegenstelling tot sommige andere producten, loonde het prijstechnisch beslist niet om een iPad 2 op de handelssite eBay te kopen. Een iPad 2 16GB kostte gemiddeld 139 euro meer dan in de winkel. Een iPad 2 met 64 gigabyte aan boord leverde de verkoper zo’n 186 euro ‘teveel’ op. Maar de echte slag werd gemaakt bij het topmodel met 64GB én 3G. Als je die op eBay bestelde was je maar liefst 286 euro meer kwijt dan als je ‘m in de winkel zou halen.

Let wel, dit is een omrekening van dollar naar euro’s. Het geeft de verhoudingen aardig weer, maar in de Verenigde Staten kost een iPad 2 omgerekend een stuk minder dan in Europa. Bovendien zijn de bedragen onderhevig aan de wisselkoers. Toch schetst de kaart van eBay een leuk beeld van de internationale handel die de iPad 2-gekte met zich meebrengt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2011, 18:20
Categorieën Achtergrond, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.