JUMP Cable combineert oplaadkabel en reservebatterij

De JUMP Cable is een reservebatterij voor de iPhone, waar meteen een oplaadkabel aan vast zit, zodat je nooit misgrijpt.

jump_cable_in_handDe JUMP Cable combineert twee accessoires die je eigenlijk altijd in je tas moet hebben: een reservebatterij en een kabeltje om mee te laden. Ben je vergeetachtig, dan gaat dat wel eens mis: je hebt wel een oplaadkabel mee, maar er is nergens een stopcontact of computer met usb-poort bij de hand. Het omgekeerde gebeurt ook: je hebt een opgeladen reservebatterij, maar de oplaadkabel is zoek. Met de JUMP Cable heb je in ieder geval een deel van het probleem opgelost: bij deze reservebatterij zit de laadkabel er standaard bij. Opgerold is het een klein pakketje.


Begin dit jaar was de JUMP Cable een succes op Kickstarter, nu is de kabel ook gewoon in de winkel verkrijgbaar. Je betaalt 50 dollar (ongeveer 38 euro) plus verzendkosten en eventuele douanekosten vanuit Hongkong. Om met het slechte nieuws te beginnen: die prijs is wat aan de hoge kant, want de batterijcapaciteit is maar 800 mAh. Vergelijk dat eens met de 15.600 mAh-superbatterij die we onlangs in iCulture Deals besproken en je snapt dat je bij de JUMP Cable vooral voor het gemak betaalt. Bij de JUMP-cable kun je je iPhone weer tot 30 procent opladen, goed voor 3 uur bellen of 70 uur stand-by. Het opladen van de JUMP kost ongeveer 90 minuten en als je vervolgens je iPhone wilt bijladen via de batterij, dan duurt dat zo’n 35 minuten (de output stroomsterkte is 1 Ampère).

jump-cable-stopcontact

jump-cable-computer

Dan nu het positieve nieuws: het compacte pakketje ziet er erg mooi uit en past makkelijk in je broekzak. Opgerold meet de JUMP maar 5 x 5 centimeter en hij is nog geen anderhalve centimeter dik. De oplaadkabel heeft een riante lengte van 48 centimeter. En met een gewicht van 40 tot 45 gram (afhankelijk van het model) merk je nauwelijks dat de JUMP in je tas of broekzak zit. Het handige is ook dat de JUMP-batterij ongemerkt wordt opgeladen, als je je iPhone aansluit op de computer met de meegeleverde kabel. Je hoeft dus niet eens te onthouden dat je je reservebatterij regelmatig moet bijladen. Maar toch: 50 dollar voor een minibatterijtje is vrij veel.

De fabrikant maakte een aantal filmpjes van tevreden gebruikers, zoals deze fietsontwerper:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Onrealistisch aan het filmpje is dat de man (rond 1:15) een lege batterij heeft en na het aansluiten van de JUMP (1:20) alweer tot 80% heeft opgeladen. In het werkelijke leven kost dat minstens drie JUMP-batterijen en anderhalf uur wachten. Maar in de film kan alles.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.