‘Jonathan Ive werkt aan iOS 7 met flat design, codenaam Innsbruck’

Jonathan Ive is druk bezig om iOS 7 meer flat design-elementen te geven. De glans en schaduwen maken plaats voor een strak ontwerp met nieuwe iconen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

flat designiOS 7 heeft codenaam Innsbruck en krijgt een zeer flat design. Jonathan Ive is druk bezig om de glans- en schaduweffecten van iOS te vervangen door een strakker uiterlijk. Dat zegt 9to5mac op basis van drie bronnen. Eén persoon zei dat de nieuwe interface “very, very flat” wordt. Een ander beweerde dat alle glans en glossy effecten zullen verdwijnen en dat ook het skeuomorfisme (stiksels en dergelijke) overboord gaan. Een derde persoon beschreef het uiterlijk van het nieuwe iOS als dezelfde mate van “flatness” die we ook bij recente releases van Windows Phone hebben gezien. Het gebruiksgemak blijft wel hetzelfde, zodat er geen leercurve is voor bestaande gebruikers.


Apple is in het verleden bekritiseerd voor het feit dat er onnodige elementen uit de werkelijke wereld worden gebruikt in iOS en OS X. De agenda ziet er bijvoorbeeld uit als een lederen dagplanner. De personen die daarvoor verantwoordelijk waren, Steve Jobs en voormalig iOS-leider Scott Forstall zijn respectievelijk overleden en ontslagen. Jonathan Ive, voorstander van strak design, is nu verantwoordelijk voor het uiterlijk van iOS.

skeuomorphism-iphone-lumia-flat-design

Er komen in iOS 7 nieuwe iconen voor de standaard meegeleverde apps. Deze standaardapps en functies werken in iOS 7 op dezelfde manier als nu. De toolbars, tabbladen en andere interface-elementen veranderen en Apple zou ook bezig zijn om meer informatie makkelijker in één oogopslag afleesbaar te maken. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door zijwaarts te vegen, net zoals je nu naar beneden veegt om het berichtencentrum zichtbaar te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.